Glas Javnosti

POTENCIJALNI UZROK SUDARA VOZOVA U BEOGRADU? U pitanju je ljudski faktor?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Minsitar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a evakuisali 9 osoba iz sudarenih vozova koji se desio oko 18.30 časova u tunelu kod Pančevačkog mosta. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da se očekuje zvaničan izuveštaj, ali je naveo da je u pitanju "ljudski faktor"

Dačić je istakao da je najvažnije da nema poginulih u sudaru vozova.

„Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara. Vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do lica i evakuisali 9 povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje“, rekao je Dačić.


Ministar Goran Vesić naveo je da je 13 ljudi pregledano, a da je četvoro zadržano u Urgentnom centru, a da nema životno ugroženih.

„Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario je u tereni voz koji je čekao dozvolu. Konkretnije informacije imaćemo posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica. Vatrogasci su brzo reagovali i svi su zbrinuti. Zahvaljujem se svim institucijama na brzoj reakciji. Saobraćaj je obustavljen. Normalizovaće se sutra u jutarnjim ili najkasnije poslepodnevnim časovima. U akciji 25 vatrogasaca je učestvovalo“, naveo je Vesić.

On je dodao da se trenutno procenjuje šteta i da jedino što može da potvrdi da je do sudara došlo zbog „ljudskog faktora“.

„Ljudski faktor je uzrok, ali će se zakonom predviđeni postupci pokrenuti posle izveštaja“, kazao je ministar.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR