Glas Javnosti

Zahtev žene nakon tri godine razvoda ga jako razbesneo

Život
Autor: Glas javnosti

Kako se nositi sa nerealnim zahtevima jednog partnera nakon razvoda braka u kom postoje deca? Slično pitanje zanimalo je i jednog Srbina koji je sa suprugom nakon sporazumnog razvoda uspeo da se dogovori sve, sem jednog - onog najbitnijeg.

U anonimnoj objavi na Reditu, Srbin, otac dvoje dece od osam i pet godina, otkrio je da se našao u čudu kada je žena od njega, nakon tri godine zajedničkog roditeljskog prava zatražila od bivšeg supruga da to pravo od sada ona samostalno obavlja.

"Od žene sam se odselio krajem 2021. godine, a iz tog braka imam dvoje dece. Decu viđam par sati dnevno svaki dan i plaćam sve troškove koji nastanu oko dece. Dogovorili smo se da se razvedemo sporazumno, dogovorili smo se oko podele imovine, međutim, danas mi je ona rekla kako smatra da ne treba zajednički da vršimo roditeljsko pravo, nego treba da ona vrši roditeljsko pravo samostalno.

Prema njoj advokat je rekao da zajedničko vršenje roditeljskog prava specifikuje samo gde dete živi i ništa više, a šta ako ti odlučiš da ne plaćaš više za decu ili nađeš drugu ženu itd", napisao je zabrinuti Srbin pa pitao korisnike Redita šta dobija ili gubi ako njenu ponudu prihvati.


Na njegovo pitanje najpre je odgovorio pravnik koji je, navodi, upoznat sa porodičnim zakonom.

"Nijedna presuda u porodičnom pravu vezano za roditeljstvo nije zauvek konačna, već zavisi od promena u odnosima, slično kao i brak. Prenesi svojoj bivšoj ženi da je za decu najbolje da zajedno vršite to pravo. Kod samostalnog roditeljskog prava model viđanja je dva puta nedeljno i svaki drugi vikend i definisana je alimentacija. Kod zajedničkog, vi se dogovarate šta i kako, a pred sudom predajete sporazum ključnih delova oko staranja o deci (prebivalište, škola i sl.)" posavetovao ga je on.

"Koji je motiv takvih žena?"

Tu je bilo i onih koji su se pitali čemu takav potez nakon tri godine:

"Koji je motiv ovih žena da toliko insistiraju na samostalnom starateljstvu? Šta dobijaju time da evo kao u ovom primeru posle tri godine sad baš hoće to da dobije?".

Tada se sam Srbin koji je u problemu javio pa dodao:
"Kod moje žene mislim da je to strah od gubitka kontrole".



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR