Glas Javnosti

ALBANCI SE NADAJU: Članstvo tzv. "Kosova" u Savetu Evrope je pitanje vremena

Politika
Autor: Glas javnosti

Takozvana "predsednica" tzv. "Kosova" Vjosa Osmani rekla je danas da na putu ka članstvu u Savetu Evrope (SE) vrednosti koje čine tzv. Kosovo neće biti ugrožene i izrazila uverenje da je članstvo Kosova u SE "jednostavno pitanje vremena".

Osmani je napisala na platformi „Iks“ (X) da će „Republika Kosovo biti 47. članica Saveta Evrope“ , te dodala: „To je samo pitanje vremena“.

„Na ovaj način nećemo narušiti vrednosti koje čine temelj naše zemlje. Kada stignemo tamo, nastavićemo da se zalažemo za stubove koje je definisao Savet Evrope: ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava“, navela je ona.

Napisala je i da Kosovo neće služiti „kao produžena ruka Rusije niti kao model autokratskog ponašanja“.


Istovremeno je izrazila zahvalnost zemljama koje su do sada podržavale Kosovo.

„Zajedno ćemo raditi na tome da ova pobeda ljudskih prava pre ili kasnije postane stvarnost“, napisala je tzv. predsednica "Kosova".

Na današnjem sastanku Komiteta ministara SE predlog Parlamentarne skupštine SE za članstvo Kosova nije razmatran zbog, kako su potvrdili, činjenice da Kosovo nije preduzelo mere koje su od zatražene, odnosno jer predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom nije dostavljen na ocenu ustavnosti Ustavnom sudu Kosova.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR