Glas Javnosti

PAMTIMO! MRAK NA EKRANIMA NA GODIŠNJICU MASAKRA: Ubijenima u Malom Orašju i Duboni minutom prekida programa sve televizije odale počast

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve televizije prekinule su program večeras u 22.41 u znak sećanja na žrtve masakra u selima Dubona i Malo Orašje, kao i na žrtve u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Tačno u 22.41 tog 4. maja 2023. godine počela je tragedija u Duboni i Malom Orašju.
.
Ubijeno je devetoro, a ranjeno 12 ljudi. Najmlađa žrtva bio je četrnaestogodišnji Nikola, a najstarija dvadesetpetogodišnji Petar Mitrović, koji je preminuo nakon 50 dana borbe za život. Masovno ubistvo počinjeno je dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.
.
(Foto: Printskrin)

Tog 4. maja prošle godine u Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25), koji je preminuo 50 dana nakon zločina. U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).


(Foto: Printskrin)

U selima Dubona i Malo Orašje danas je obeležena prva godišnjica nezapamćenog masakra i u znak sećanja na žrtve u spomen području Ravni gaj položeni su cveće i venci i zapaljene sveće, i emitovan dokumentarac "Nebeska družina". Potom su omladinci fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan na lokalnom terenu odigrali memorijalnu utakmicu u znak sećanja na sve žrtve dva masakra.

Ovi mladi ljudi Imali su ambicije i hrabro su koračali ka ostvarenju svojih ciljeva. Želeli su mnogo, a onda im je sve to nasilno oduzeto tog 4. maja prošle godine, kada su ubijeni u masovnoj pucnjavi kakva se u tim krajevima nikada ranije nije dogodila.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR