Glas Javnosti

GLEDAJ, SRBIJO: Još pet država kosponzori rezolucije o Srebrenici Među njima i USTAŠE, a TUTA BUGARIN opet udario s leđa!

Politika
Autor: Glas javnosti

Pored Hrvatske, koja je najavila da će biti kosponzor rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, kosponzorstvu će se pridružiti još i Estonija, Bugarska, Luksemburg, Poljska i Bangladeš.

Sednica Generalne skupštine na kojoj će se razmatrati ova rezolucija biće održana sredinom maja, dok je za taj period, 15. maja, zakazana i sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotrena situacija u Bosni i Hercegovini. 

Ove zemlje su među nekoliko zemalja koje su ranije bile kosponzori rezolucije koja ima za cilj da obežavanje godišnjice Srebrenice postane zvanično međunarodnog karaktera, kao što je slučaj sa Holokaustom i genocidom u Ruandi. Predlagači rezolucije su upravo Ruanda i Nemačka.


Sednica Generalne skupštine neće biti posvećena isključivo pomenutoj rezoluciji, već će se razmatrati kao deo zasedanja Generalne skupštine UN „Kultura mira“ kao redovno zasedanje Generalne skupštine.

Pošto je Misija Bosne i Hercegovine pri UN juče zvanično uputila rezoluciju predsedniku Generalne skupštine Denisu Francisu, ova inicijativa će biti razmatrana nakon pet radnih dana od njenog podnošenja.

Sa prvomajskim praznikom i predstojećim vikendom, to znači da bi rukovodstvo Generalne skupštine to moglo da uradi sledeće nedelje. Posle toga, sednica se očekuje sredinom maja.

Glas javnosti/Kosovo onlajn/Kliks

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Marko u 06.05.2024 09:46:59 h
     0 
Vučićevi prijatelji!