Glas Javnosti

BIli Ajliš objavila novi album

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Dugoočekivani treći studijski album Bili Ajliš je stigao. "Hit Me Hard and Soft" stiže sa 10 potpuno novih pesama, pošto je pevačica odlučila da ne deli bilo kakve singlove sa publikom pre dolaska albuma kako bi omogućila da se pesme slušaju odjednom.

Kao i sa svojim prethodnim albumima, „When We All Fall Asleep Where Do We Go“ iz 2019. i „Happier Than Ever“ iz 2021, Ajliš je najnoviji album pisala sa svojim primarnim saradnikom Finneasom, koji je producirao album.

Nove pesme istražuju teme seksualnosti, fizičkog izgleda i otkrića koja 22-godišnjakinja doživljavala dok je stvarala.

„Osećam se kao da sam ovaj album ja“, rekla je Ajliš za Rolling stone u svojoj naslovnoj priči iz maja 2024.

Pevačica kaže da joj je novi album „Hit Me Hard and Soft“ otvorio put da se vrati staroj verziji sebe.

„Ceo ovaj proces mi je dao osećaj kao da se vraćam devojci kakva sam bila. Tražila sam je u svemu i kao da su je ugušili svet i mediji. Ne sećam se kada je otišla.”

Njen brat, pored njenog koscenariste i producenta, Finneasa, bio svedok ove transformacije koja se dešavala u realnom vremenu.




„Na neki način, rad na novom albumu značio je preispitivanje mnogih stvari. Osećam da ovaj album ima neke prave duhove u sebi, i to kažem s ljubavlju. Na ovom albumu postoje ideje stare pet godina, a tu je i prošlost, što mi se jako sviđa“, objasnila je Ajliš.

Kasnije ove godine, Ajliš će krenuti u svetsku turneju sa novim albumom.

Glas javnosti / N01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR