Glas Javnosti

BAJDEN: Kuina i Indija su ksenofobične zemlje

Svet
Autor: Glas javnosti

"Blumberg" ocenjuje da bi kritike predsednika SAD i činjenica da se Japan pominje pored Rusije i Indije mogle da izazovu probleme u Tokiju, s obzirom da je indijska najbrže rastuća ekonomija od bilo koje velike nacije.

Američki predsednik Džozef Bajden uvrstio je saveznike Japan i Indiju među "ksenofobične" zemlje, zajedno sa Kinom i Rusijom.

Bajden je na donorskoj večeri, koja je organizovana za prikupljanje sredstava za predsedničku kampanju, pred publikom koju su činili mahom Amerikanci azijskog porekla, rekao da se predstojeći izbori u SAD tiču "slobode, Amerike i demokratije" i da ekonomija zemlje napreduje "zbog vas i mnogih drugih, jer SAD prima migrante".

"Znate, jedan od razloga zašto naša ekonomija raste je zbog vas i mnogih drugih. Zašto? Zato što pozdravljamo imigrante. Zašto Kina ekonomski koči? Zašto Japan ima problema? Zašto Rusija? Zašto Indija? Zato što su ksenofobični, ne žele imigrante", ocenio je on.


"Blumberg" ocenjuje da bi kritike predsednika i činjenica da se Japan pominje pored dva glavna američka rivala mogle da izazovu probleme u Tokiju, kao i da je komentar o Indiji bio neočekivan, s obzirom da je indijska najbrže rastuća ekonomija od bilo koje velike nacije a, za razliku od Japana i Kine, stanovništvo te zemlje je mlado i raste.

Istraživanje japanskih novina "Asahi" objavljeno prošlog meseca pokazalo je da je 62 odsto ispitanika reklo da bi trebalo prihvatiti više stranih radnika, u poređenju sa 44 odsto u sličnoj anketi iz 2018.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR