Glas Javnosti

Ovde još možete naći pečenje za Vaskrs i Đurđevdan! Rade i za praznike

Društvo
Autor: Glas javnosti

Selo Stopanja, smešteno između Trstenika i Kruševca, zovu i srpskom prestonicom pečenja! Pred svaki praznik veoma je posećeno, a, kažu, dolaze kupci i iz Beograda ali i s juga.

Stopanja se s pravom može pohvaliti kao mesto gde se "okreće" najbolje pečenje, a od 1. maja, pa do Đurđevdana okreće se koji ražanj više nego obično.

- Obično ispečemo dnevno od 80 do 100 kilograma pečenja - kaže Dejan Zdravković, zaposlen u jednoj od sedam pečenjara koliko ih Stopanja ima.

Kako kaže, svraćaju ovde i dolaze ljudi iz okolnog Kruševca, ali i Beograda, Novog Sada, Niša, pa i Skoplja. 
stopanja pečenje

Sve zbog dobrog pečenja. Uvek je sveže, ali liste čekanja nema.
- Ljudi naruče telefonom i za Vaskrs i Đurđevdan. Donesu ovale i mi im to ovde nasečemo, serviramo - kaže Dejan i dodaje da  pečenjare rade i tokom praznika.

Ovih dana cena kilograma prasećeg pečenja kreće oko 2.500, a jagnjećeg oko 3.000 dinara.
 

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR