Glas Javnosti

MARIJA BELJIĆ I DALJE PERE PARE ZA FINANSIRANJE RUSKE OPOZICIJE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prošlo je više od godinu dana kako smo pisali o pranju novca u Srbiji od kojeg se finansira ruska opozicija koja hoće da sruši Vladimira Putina, ali niko od nadležnih, ni policija niti Tužilaštvo za organizovani kriminal, nije reagovao.

U ove prljave poslove uključeno je više domaćih i stranih državljana, koji su na osnovu „dobiti“ od navodnih programerskih poslova i elektronskog klađenja, kupovali veliku količinu kriptovaluta, koje su kasnije konvertovali i sa gotovim novcem finansirali ruske opozicionare.

Firme u kojima radi Marija Beljić, vanbračna supruga poznatog političkog analitičara dr Zorana Milosavljevića sa kojim ima dete, nalaze se u lancu pranja para sa firmom „Citrus Systems“. Reč je o firmama „Bofus Partners“ (MB 21390704 i PIB 110821027) i „Nemaro Partnership“ (MB 21383112 i PIB 110754927), obe na adresi Takovska 16 u Beogradu, koje su ciljano gurnute u proces likvidacije. 


Zakonski zastupnik i glavni organizator posla ovih fantomskih firmi sa srpske strane je Marija Beljić, koja je prljave finansijske operacije u dosadašnjem periodu sprovodila sa dva državljanina Švedske Diom Mokrani i Aleksandrom Vorobijevim. Obe fantomske firme su osnovane preko Marka Jablanova iz Beograda. Interesantno je da je Marija Beljić, poznata kao međunarodni ekspert za pranje novca posredstvom sistema kriptovaluta i fiktivnog elektronskog klađenja, dok je Milosavljević blizak obaveštajnim strukturama SAD. On je i suvlasnik više firmi, kao i Marija, od kojih je najdominantnija „Snap Int“ na adresi Grčića Milenka br. 4b u Beogradu.

Kako Glas saznaje, Marija Beljić ima i firmu na Kipru i kao takva kupuje nekretnine u elitnim delovima Beograda i skupocene automobile. Živi na visokoj nozi, a njen vanbračni suprug je upoznat sa svim njenim malverzacijama. Milosavljević gostuje na raznim televizijama i javno se predstavlja da radi za državu, tačnije za Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) i policiju. Inače, on je stalno zaposlen u Institutu za političke studije kao naučni saradnik. To mu je primarni posao, a osim toga je angažovan u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu čiji je direktor prof. dr Dejan S. Miletić, koji je poznat po izjavi izgovorenoj na televiziji „da žene nisu sklone političkom razmišljanju“.

Inače, Milosavljević je blizak saradnik više osoba iz kriminogene sredine, a posebno blisku saradnju ostvaruje sa Milovanom Šćekićem zvanim Doktor, Goranom Sokovićem, Božidarom  Filipovićem zvanim Boško Crnogorac i Andrijom Draškovićem.

Prilikom gostovanja u TV emisijama, gospodin Milosavljević je više puta govorio o nasilju, a mi smo došli do saznanja da ga je bivša žena sa kojom ima dva maloletna sina, pre tri godine, nekoliko puta prijavljivala policijskoj stanici Vračar za psihičko nasilje zbog čega mu je oduzet pištolj. Pitamo se da li takvi ljudi treba da gostuju u javnim servisima?

Prijava protiv njega je najverovatnije sklonjena u fioku jer nije evidentirana u nadležnom tužilaštvu. Da je prijava prosleđena tužilaštvu, protiv njega bi već odavno bila završena istraga. Pitanje je ko je intervenisao?!

Posebno je zanimljivo da je Milosavljević, kako smo saznali od dobro obaveštenih izvora, pre dve godine bio u državi Vatikan na jednomesečnoj edukaciji čime bi državni organi, takođe, trebalo da se pozabave.

Važno je naglasiti da su navedene osobe, deo novca stečenog na finansijsko - kriminalan način ulagale u kupovinu luksuznih nekretnina na području  Beograda, kao rezultat dogovora sa ruskim opozicionarima. Postavlja se pitanje da li su oni svesni koliku štetu nanose Republici Srbiji i njenim građanima, zbog lične pohlepe, jer će se rat u Ukrajini pre ili kasnije završiti, ali će ovakve kriminalne aktivnosti sigurno ostati tema u srpsko-ruskim međudržavnim odnosima.


Podsetimo, Marija Beljić je suvlasnik više fantomskih firmi koje se na međunarodnom nivou, čak i na području Južne Amerike, bave pranjem para, elektronskim klađenjima i rudarenjem kriptovaluta, o čemu su izveštavali brojni regionalni mediji. Kada smo preneli te napise i objavili izveštaje o njenim aktivnostima, ona je 21. aprila 2023. uputila direktne pretnje našoj redakciji.

Tada smo ukazali da nikave pretnje i pritisci neće uroditi plodom i sprečiti našu redakciju da istinito informiše domaću i regionalnu javnost, a to potvrđujemo objavljivanjem novih saznanja o Mariji Beljić i njenom nevenčanom suprugu i apelujemo na nadležne da ispitaju njihovo poslovanje. 

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Boranija u 16.05.2024 16:24:15 h
     0 
SNAP INT. D.O.O. BEOGRAD - U LIKVIDACIJI na apr