Glas Javnosti

Kosovska vlada produžila popis stanovništva do 24. maja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Popis stanovništva koji je na Kosovu počeo 5. maja, a trebalo da bude završen danas, produžen je na zahtev 11 kosovskih opština do 24.05.2024. godine.

Informaciju je saopštila kosovska vlada.

Na danas održanom elektronskom sastanku, na zahtev opština Dragaš, Priština, Prizren, Uroševac, Kosovo Polje, Srbica, Obilić, Uroševac, Štrpce, Kačanik i Đakovica, vlada u Prištini je usvojila odluku da se rok za sprovođenje popisa stanovništva, produži.


Prema predlogu Agencije za Statistiku Kosova, od 18. do 24. maja 2024. godine registraciju/intervjue će obavljati samo redovno osoblje kosovske Agencije za statistiku, koji će pokrivati, kako je to istaknuto – celu teritoriju Kosova za one slučajeve u kojima će identifikovati lice ili domaćinstvo koje „iz bilo kog razloga“ nije moglo biti ranije registrovano.

Produžen je rok i za popis dijaspore, i to na osnovu predloga Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore, kao i Agencije za statistiku Kosova. Popis za dijasporu je produžen do 31.avgusta.

U ovonedeljenoj anketi KoSSeva na ulicama Kosovske Mitrovice, skoro jednoglasna poruka građana je – popisivači nam nisu zakucali na vrata.

Štaviše, uprkos uveravanjima iz Prištine o uspehu informativne kampanje, značajan je broj onih na Severu koji za ovaj popis nisu ni čuli.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR