Glas Javnosti

Tajna društva koja vladaju svetom "iz senke"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogi se pitaju koja su to "tajna društva" za koje se pretpostavlja da vladaju svetom !

Sigurno ste bar jednom čuli za Masone i Iluminate koji su najpoznatija tajna društva i za koje se tvrdi da iz svojih "tajnih loža" upravljaju čitavim svetom,odnosno da imaju svoje "predstavnike" na svim najbitnijim svetskim funkcijama.

MASONI
-definitivno društvo sa najdužom istorijom za koje se tvrdi da postoje i dalje.

Prvobitno su formirani kao unija manjih zajednica a prva "Masonska loža" formirana je u Londonu 1717. međutim o njima postoje pisani tragovi čak 100 godina pre toga.Poznati su po bizarnim ritualima i hijerarhiji u tajnom društvu.


ILUMINATI-
Ovo udruženje je nastalo od Masona.Za Iluminate postoje "teorije zavere" da su režiseri mnogih katastrofa kao i svetskih ekonomskih kriza.Bavarski Iluminati su osnovani 1776-e godine pod maskom suprotstavljanja praznoverju,verskom uticaju,vlasti...Za njih se tvrdi da upravljaju svetskim dešavanjima u cilju stvaranja "Novog svetskog poretka".Za sve predsednike Amerike se tvrdi da su pripadali i pripadaju Iluminatima.


LOBANJA I KOSTI
-Najmanje tajno udruženje osnovano 1832-e na Univerzitetu

Yale.Njemu pripadaju mnogi državni zvaničnici ali i najmanje tri predsednika kao i ključni ljudi svetske industrije.Oni se sastaju slično kao i Masoni tri puta nedeljno a za sebe kažu da su ništa drugo do "slavno bratstvo na koledžu".

ROZENKROJCERI
- Osnovani su u 15-om veku od strane Kristijana Rozenkreuza u Nemačkoj a dva veka kasnije su postali poznati u svetu.Postoji tvrdnja da su upravo oni osnivači Masona,Iluminata kao i Nevidljivi koledž,takođe  za njih se kaže da su pokretači svih svetskih revolucija.Poznati su i pod imenom "Bratstvo ružinog krsta".


BILDERBERG
- Ovo elitno tajno društvo se okuplja svake godine na drugom mestu u luksuznim hotelima i restoranima širom sveta.Ovo društo je veoma "zatvoreno" i upravo zbog toga se tvrdi da upravo oni donose donose odluke koje se tiču sudbine čitavog sveta. Iako nisu klasično tajno društvo već grupa zabrinjavajuće je da obuhvataju skoro sve najuticajnije kompanije na svetu.


PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA
-1920-e godine Henri Ford je u svojim novinama objavio niz članaka koji su sadržali Ruska dokumenta pod nazivom Protokol sionskih mudraca međutim ti članci su vrlo brzo povučeni uz opravdanje da su lažni.U njima se govorilo o jevrejskoj i masonskoj zaveri da se zavlada svetom.


TEMPLARI
-Poznati kao red siromašnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama odnosno kao Vitezovi Templari.Ovo društvo je osnovano početkom 12-og veka.Ubrzo su postali veoma bitan faktor na međunarodnoj političkoj sceni tog vremena pogotovo pošto su dobili povlastice od pape.Bili su veoma ažurni u prikupljanju poreza u područjima gde su bili nadležni i koja su bila pod njihovom kontrolom.Imaju vrlo značajnu ulogu u ritualima i osnivanju različitih grana modernih masona.


Uticaj "tajnih društava" je ogroman...iz decenije u deceniju se to jasno i pokazuje..."odabrani" vode svet...


  Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR