Glas Javnosti

Šapić otkrio kada će početi sa radom nova autobuska stanica u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu biti jedna od najfunkcionalnijih i najboljih autobuskih stanica, ne samo u ovom delu Evrope, nego i šire i da očekuje da će saobraćaj biti prebačen do jeseni.

Šapić je rekao prilikom obilaska radova, da se sa radovima kasnilo zbog toga što je bilo problema na izgradnji interne saobraćajnice, koja se sada radi i dodao da je sa svim procedurama komplikovano, zato što je grad trenutno u privremenom funkcionisanju, ali da to svakako nije sprečilo BAS da nastavi sa radovima.

- Ovde iza nas se nalazi temelj objekta koji je urađen pre nekoliko godina, jer to neće biti samo stanična zgrada, već će biti objekat od 27.000 kvadrata sa drugim sadržajima. Onog momenta kad bude završen, tu će biti centralna stanična zgrada, a ovo što je sada stanična zgrada, ideja je da ostane samo stanična zgrada za prigradski saobraćaj, naravno uz komercijalni sadržaj - objasnio je Šapić.


Foto: Beoinfo

On je dodao da će aneks ugovora sa Vladom o izgradnji te zgrade biti potpisan ovih dana.

- Onda je neki rok dve do tri godine, nemojte da me držite za reč, ali onog momenta kada se bude dobio izvođač i način na koji će ona da bude napravljena ćemo vas obavestiti. Nakon toga, odgovorno mogu da kažem da će ovo biti jedna od najfunkcionalnijih i najboljih autobuskih stanica, ne u ovom delu Evrope, nego i u celoj Evropi - rekao je Šapić.

Dodaje da će preko puta autobuske biti izgrađena i stanična zgrada za železnički saobraćaj i time će ovaj deo postati čvorište, ne samo beogradskog saobraćaja, nego saobraćaja čitave Srbije.


Foto: Beoinfo

Očekuje se da će saobraćaj biti prebačen do jeseni

Kako je rekao, očekuje se da saobraćaj biti prebačen do jeseni, a da će BAS pokušati i tokom leta da prebaci turistički saobraćaj.
Ističe da turistički, ali i drugi međunarodni autobusi neće morati da ulaze u grad i time će se smanjiti gužve u saobraćaju, jer trenutno najmanje 5.000 autobusa ulazi u grad, a za to nema potrebe.

Dodaje da će biti napravljena još jedna nova stanica, ispostava Autobuske stanice jug u blizini Autokomande.


- Konačno smo našli rešenje za jednu ispostavu ili Autobusku stanicu jug, našli smo lokaciju konačno za nju. Jer želimo maksimalno da rasteretimo i da omogućimo Beograđanima da u zavisnosti od toga u kojem pravcu idu, da imamo i druge alternative, da ne bude ovo jedino mesto koje je uslovno. Iza Autokomande, sada pričamo kada krenete auto-putem ka Nišu, čim pređete petlju Autokomanda, sa desne strane videćete da se uveliko izvode radovi Gradske i Građevinske direkcije i Parking servisa, i ideja nam je da tu prebacimo jedan deo vozila koja će ići na jug, da neće ljudi morati da prelaze reku i da se ovde stvara dodatna gužva - dodao je Šapić.

On je istakao da to pokazuje jedan ozbiljan korak, što se tiče autobuskog saobraćaja.

- Sa ovom stanicom na jugu, biće rasterećen saobraćaj i oni koji idu ka jugu koristiće nju, a ko ide ka severu i zapadu koristiće ovu na Novom Beogradu.

Dodaje da radovi na autobuskoj stanici traju, da se uređuje parking prostor, prilazi, kako bi sve bilo gotovo što pre i stavljeno u funkciju.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR