Glas Javnosti

ODBIO SAM ULTIMATUM: Glumac Miloš Biković prvi put o skandalu sa HBO

Kultura
Autor: Glas javnosti

Proslavljeni srpski glumac Miloš Biković, koji je početkom godine ostao bez uloge u hit seriji "Beli lotos" (White Lotus) zbog veza sa Rusijom, u prvom intervjuu za neki medij govorio je o svojoj odluci i svemu što se dešavalo kasnije.

Biković je rekao da nije pristao na ultimatum i da se ne kaje zbog toga što nije odstupio od svojih uverenja.

Pošto je u januaru HBO saopštio da je Biković dobio ulogu u trećoj sezoni serije, reagovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine. Posle kampanje u kojoj su tvrdili da je Biković podržao rusku invaziju na Ukrajinu, glumac je ostao bez uloge.

HBO mora debelo da plati Bikoviću izbacivanje

Sada je Biković, koji se posle prve reakcije nije oglašavao, kazao da je postojala mogućnost da ostane u podeli.

- Činjenica je da bi učešće u takvoj seriji moglo da mi otvori neke nove mogućnosti. Ali moja karijera je i do sada imala zanimljiv put, i nema razloga da i dalje ne uživam u ovoj čudesnoj vožnji. Nisam pristao na ultimatum, jer se ne bih osećao dobro da jesam.


(Foto: Jutjub)

Ma gde da je to moglo da me odvede. Naravno, u jednom trenutku postojala je mogućnost da kažem "magične reči" i onda bih ostao u podeli. Ali svaki put kad sam izdao sebe i svoja uverenja, nebitno da li sam to uradio iz velike želje, neznanja, lakomislenosti ili straha, osećao sam se loše. Posle ovog događaja osećam se dobro - rekao je Biković.

Biković kaže da se ne oseća kao žrtva, a za Nedeljnik je govorio i o uplivu politike u umetnost.

- Odavno mi je jasno da se politika, tačnije, ne politika, nego neka njena "prljava sestra", uvlači u sve pore naših života. Čak i u umetnost i sport. I muti vodu, truje bunare, svađa, kleveće i prlja. Nemam strah da ću biti označen u budunosti, ili budućim saradnjama, nemam strah jer sam u to siguran. Ali me to ne bri.

 

 

 

 


Glas javnosti/Nedeljnik

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR