Glas Javnosti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović

- Ukoliko bismo osnovali inkubacioni centar sa vašim ministarstvom, razni pronalasci i nove tehnologije iz Kine bi mogle lakše da dođu do Srbije, a isto tako bi i srpska otkrića lakše došla do Kine - zaključio je Jong i predložio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i kompanije Šandong.
Obe strane su pokazale spremnost ka nastavku kolaboracije i otvorenost ka daljim pregovorima što se tiče predloženih vidova saradnje, te će se o iznetim predlozima dalje razgovarati, navedeno je na sajtu Ministarstva.

China Shandong International je državno preduzeće sa sedištem u kineskoj provinciji Šandong, sa registrovanim kapitalom od 45,9 milijardi juana i ukupnim imovinama od preko bilion juana, sa godišnjim prihodom od 9,1 mlrd USD i radnom snagom od preko 70.000 zaposlenih.
 
Filijala kompanije Šandong u Srbiji ima tim od preko 150 stalno zaposlenih i uspešno je realizovala više od 10 značajnih projekata. Među njima su autoput E-763, Kineski kulturni centar u Beogradu, centralni valjevski autoput i Dunavski koridor.

Glas javnosti /E05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR