Glas Javnosti

UPUTSTVA PSIHIJATARA: Kako prepoznati psihopatu za samo pet minuta?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Psihijatar nam otkriva brzi trik za otkrivanje psihopate.

Niko ne želi da bude okružen psihopama, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazin, postoji nekoliko znakova koje možete primetiti u roku od pet minuta.

Psihopate vole da pričaju o određenim temama

Psihopate se često fokusiraju na razgovore o hrani, seksu i novcu, a manje pominju porodicu, religiju i duhovnost. Ako primetite da neko često ističe svoja fizička zadovoljstva ili materijalno bogatstvo, možda je vreme da budete oprezni.


Psihopate imaju planove, ali im često nedostaje akcija

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao centralnu ličnost. Iako navode svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju za njihovo postizanje. Ovo je suprotno od uspešnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake ka cilju.

Psihopate ne imitiraju neverbalne izraze drugih

Empatične osobe često imitiraju neverbalne signale sagovornika, ali psihopate ne. Oni su egocentrični i ne reaguju na signale drugih ljudi.

Psihopate su fokusirane na nagrade po svaku cenu

Mozak psihopate na nagrade reaguje sa mnogo više dopamina nego mozak prosečne osobe, što ih čini posebno motivisanim da traže nagrade.


Psihopate vole da rade za loše šefove

U nedostatku empatije, psihopate mogu napredovati pod zahtevnim i arogantnim šefovima jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR