Glas Javnosti

Super baka! Milka u 96-oj šara jaja za Vaskrs!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Milka Mirković, kako za sebe kaže ponosna Srpkinja iz roda Koprivica, iz Nikšića dočekala je da, u dobrom zdravstvenom stanju, u 96. godini šara i kuva jaja za Vaskrs, po receptu njenih pramajki, što je prenela i prenosi generacijama mlađih žena.

Uspela je da pobedi opaki korona virus, kako ističe uz Božju pomoć, i zahvaljujući velikoj pažnji njenih sinova, kćeri, snaha, zetova unuka i praunuka i zdravstvenog osoblja.

 - Uz molitvu i reči „Hristos vaksrse“ sve je lakše i bolje – kaže baka Milka, dok sprema liske koje koristi za kuvanje vaskršnjih jaja.
 - U tim rečima je ljubav. Nema ništa bez ljubavi, bez sloge i međusobnog poštovanja. Moje je srce veće od Lovćena kad vidim ljubav prema meni moje čeljadi i kad vidim kako se između sebe vole, poštuju i pomažu na razne načine. Bez ljubavi nema ni zdravlja ni dugog života. To moje ogromno iskustvo svedoči, kaže za podrinje.rs.

Spremila je jaja za Vasks, onako kako kažu njene kćerke i snahe “kako samo ona zna“. Tome je naučila, ne samo njih, već “više od pola nikšićke mile joj i drage srbadije“.

baka milka

foto: podrinje.rs

 Baka, osim u Crnoj Gori, ima čeljad u Srbiji i Republici Srpskoj. Svi joj se javaljju i svakom se obraduje. Njena praunuka Aleksandra u Bijeljini najbolji je đak u Semberiji i sprema se za Sportsku gimnaziju, a, kao i njen otac Miloš, proslavljeni košarkaški as, žari i pali na košarkaškim terenima kao „zvezda“ među „zvezdama“. Briljantan đak je i praunuk Aleksandar, koji, kako kažu nastavnici, ide dalje i po tri koplja od znanja za svoj uzrast, što važi i za najmlađu unuku Teodoru…

 
Mada su u Bijeljini, članovi porodice njenog sina Draga, uvek, kako vele, osećaju se kao da su svakog časa sa dragom baka Milkom, o čemu svedoče, osim praunuka, sina i unuka, i divne snahe Rosa iz čuvene Rađevine i  rođena Beograđanka Jovana, koje su, takođe, iz divnih porodica u kojima caruje ljubav i sloga.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR