Glas Javnosti

AMERIČKI SENATOR: Karlson je odgovoran za kašnjenje pomoći Ukrajini

Svet
Autor: Glas javnosti

Mič Mekonel optužio je američkog voditelja da je kriv za odlaganje zakona za pomoć Kijevu, a sve zbog njegovog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Lider republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel izjavio je da je za kašnjenje sa usvajanjem zakona o pomoći Kijevu kriv novinar Taker Karlson, koji je posle intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom započeo "demonizaciju Ukrajine".

"Demonizacija Ukrajine počela je bivšim voditeljem Foks njuza Takerom Karlsonom, koji je, po mom mišljenju, završio tamo gde je trebalo da bude od samog početka – intervjuišući Vladimira Putina. Imao je ogromnu publiku i ubedio je mnoge obične republikance da ne odobre pomoć Kijevu", kazao je Mekonel na konferenciji za medije.

Mekonel je imenovao još jednu osobu, po njegovom mišljenju, odgovornu za kašnjenje pomoći Ukrajini – bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. 

 

"Tramp izgleda da uopšte ne želi da uradimo bilo šta i ima pomešane stavove o podršci Oružanim snagama Ukrajine", ocenio je lider republikanaca u Senatu, napomenuvši da deo krivice leži na administraciji američkog predsednika Džozefa Bajdena što nije prepoznala potrebu da odgovori ranije.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je 20. aprila nacrt dodatne pomoći Ukrajini u vrednosti od skoro 61 milijardu dolara.

Predlog zakona podržalo je 311 kongresmena, a 112 je bilo protiv.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR