Glas Javnosti

Prva dama Sirije teško bolesna: Kancelarija Bašara al Asada upravo saopštila loše vesti

Svet
Autor: Glas javnosti

Asma (48) će biti podvrgnuta posebnom protokolu tretmana koji će od nje zahtevati izolaciju i da će se zbog toga povući iz javnih angažmana

Asma al Asad, supruga sirijskog predsednika Bašara al Asada, ima leukemiju, saopštilo je predsedništvo u utorak.

Do ovog saopštenja došlo je skoro pet godina nakon što je saopštila da se u potpunosti oporavila od raka dojke, prenosi Reuters. 

U saopštenju se navodi da će Asma (48) biti podvrgnuta posebnom protokolu tretmana koji će od nje zahtevati izolaciju i da će se zbog toga povući iz javnih angažmana.

U avgustu 2019. godine Asma je rekla da se u potpunosti oporavila od raka dojke koji joj je ranije dijagnostikovan. 

Otkako je Sirija ušla u rat 2011. godine, bivša investiciona bankarka rođena u Britaniji preuzela je javnu ulogu vođenja dobrotvornih akcija i susreta sa porodicama poginulih vojnika.

Ona vodi Syria Trust for Development, veliku nevladinu organizaciju koja deluje kao krovna organizacija za mnoge operacije pomoći i razvoja u Siriji.

Prošle godine je sa suprugom predsednikom Bašarom al Asadom bila u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što je njeno prvo zvanično putovanje u inostranstvo sa njim od 2011. godine. Ovo putovanje viđeno je kao javni signal njene sve veće uloge u javnim poslovima.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR