Glas Javnosti

IDEJA ZA SAVRŠENI NAMAZ PO GRČKOM RECEPTU : Bujurdi, koji još niste probali!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Bujurdi je spoj feta i tvrdog sira, kao i pečene paprike i paradajza. Pikantan ukus mu daje ljuta papričica. Grci ovaj umak sa feta sirom obično naručuju u kafani

  • Sastojci:
  • 450 g feta sira
  • 230 g tvrdog sira (tipa gauda)
  • 1-2 paradajza
  • 2 pečene paprike
  • 2 ljute paprike (opciono) 
  • prstohvat tucane paprike 
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1-2 kašičice sušenog origana


Priprema:

Tepsiju premažite maslinovim uljem, pa poređajte paradajz isečen na tanke kolutove ili kriške. Pospite mrvljenom fetom i pospite kašičicom origana. Preko poređajte sitno seckane kockice tvrdog sira (pola količine), pa dodajte isečenu pečenu papriku (prethodno je očistite od semenki). Opet poređajte preostali sir. Na kraju poređajte ljutu papriku isečenu na kolutove, pospite preostalim origanom i tucanom paprikom. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još nekih 5 minuta. 

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR