Glas Javnosti

Preminuo Dušan Milašinović Čarli: Poznati muzičar pank grupe

Estrada
Autor: Glas javnosti

Ostaće upamćen kao simbol muzičke scene!

Legendarni beogradski panker Dušan Milašinović Čarli, poznat kao pevač grupe "Radost Evrope", preminuo je u 60. godini nakon kratke i teške bolesti. Čarli je ostavio dubok trag u muzičkoj sceni osamdesetih godina i bio je neizostavan deo beogradske pank scene.

Beograd je u osamdesetim godinama prošlog veka bio centar zbivanja za mlade ljude željne slobode, muzike i bunta. Upravo u tom vremenu, Dušan Milašinović Čarli, postao je jedan od simbola beogradske pank scene, ostavljajući neizbrisiv trag kako kroz muziku, tako i kroz filmsku umetnost.


Foto: Jutjub

Dušan Milašinović Čarli je bio pevač grupe Radost Evrope, jedne od prvih beogradskih pank grupa koja je obeležila muzičku scenu svojim sirovim zvukom i buntovničkim tekstovima. Njihova pesma "Vreme je da skinem mrak" postala je kultna numera koju su mnogi obožavali, a Čarli je svojim energičnim nastupima osvajao publiku gde god da se pojavi.

Osim što je bio istaknuti muzičar, Čarli je pokazao svoj talenat i na drugim poljima. Mnogi ga pamte po ulogama u domaćim filmovima poput "Davitelj protiv davitelja", "Artiljero" i "Munje", gde je svojim pojavljivanjem ostavljao nezaboravan pečat. Takođe, bio je i roudi grupe Ekatarina Velika, sarađujući sa još jednom legendom jugoslovenske rok scene, što je dodatno doprinelo njegovoj popularnosti i uticaju na muzičku scenu.


Dušan Milašinović Čarli ostavio je neizbrisiv trag u istoriji beogradske pank i novotalasne scene. Njegova energija, buntovništvo i autentičnost inspirisali su mnoge mlade generacije i ostavili su neizbrisiv pečat na kulturnu scenu Beograda. Njegova muzika i uloge u filmovima ostaće večno upamćeni kao deo zlatnog doba jugoslovenske kulture.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR