Glas Javnosti

RUD: Novak je favorit za osvajanje Rolan Garosa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Uprkos tome što od početka godine još nema osvojenu titulu, Novak Đoković je prema mišljenju norveškog tenisera Kaspera Ruda, favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu.

Do mastersa u Monte Karlu jedna od „redovnih mušterija“ Novaka Đokovića bio je Kasper Rud, međutim Norvžanin je u Kneževini iskoristio to što srpski as ne igra najbolji tenis i uspeo da upiše prvu pobedu protiv njega.
Uprkos tome što se i sam uverio da je Novak postao „ranjiv“ Rud je uveren da će Novak na Rolan Garosu prikazati svoje najbolje izdanje i da je zbog toga prvi favorit za osvajanje trofeja.

„U mojim očima, Novak je uvek jedan od glavnih favorita na Grend slemovima“, rekao je Norvežanin.

Pored Novak veliki favorit je upravo Norvežanin koji je prošle godine na pariskoj šljaci stigao do finala kada ga je savladao srpski as. Ove godine osvojio je titulu u Barseloni.

„Jeste ovogodišnji Rolan Garos velika šansa za mene jer sam imao odlične rezultate na početku sezone na šljaci. Nadam se da ću učešće u Ženevi iskoristiti za povratak u formu“, istakao je Rud.

Svestan je da na drugom Grend slemu u sezoni neće biti lako jer će pored Novak tu biti i Janik Siner, Karlos Alkaras, ali i Aleksandar Zverev koji je titulom u Rimu podsetio na to koliko je dobar na šljaci.

„Nekoliko tenisera dolazi na Rolan Garos sa dobrom dozom samopouzdanja, što je veoma važno u tenisu. Pre svih Aleksander Zverev jer je u nedelju osvojio titulu u Rimu. Ako Janik Siner i Karlos Alkaras budu zdravi, biće pretnja“, objasnio je Rud.

Norvežanin je poslednje dve godine stizao do borbe za trofej u Parizu, ali taj san još uvek nije dosanjao.
Za Rolan Garos priprema se u Ženevi, gde bi ukoliko obojica uspešno prođu sve preprepe, mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem u finalu.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR