Glas Javnosti

OVAKO JE IZGLEDALA AKCIJA SPASAVANJA POVREĐENIH U SUDARU VOZOVA U BEOGRADU! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta povređeno je 13 osoba, a komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković izneo je detalje akcije spasavanja.

Po dojavi o sudaru, u petak u popodnevnim satima, ka licu mesta uputilo se sedam vozila sa 25 vatrogasca-spasioca, kao i pet ekipa Hitne pomoći.

„U 18.42 sati Operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd dobio je poziv da je došlo do sudara vozova u tunelu.

Odmah su na lice mesta upućene ekipe i na licu mesta je bilo 25 vatrogasaca spasilaca sa sedam Vatrogasno spasilačkih vozila. Na lice mesta smo stigli za dva minuta“, naveo je Miković.
Odmah su, kako je kazao, pristupili oslobađanju putnika.


„Bilo je ukupno devet osoba u vozu, od toga su tri bile teže povređene i njih su vatrogasni spasioci izveli, to jest jednu osobu su izneli iz tunela i predali ekipi Hitne pomoći “, naveo je Miković.
On je za RTS ispričao da im je bilo potrebno četiri minuta od tačke do koje su došli u tunelu, do voza, jer je bila velika udaljenost, a ulaz u tunel nije jednostavan.

„Pošto Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd proverava i uvežbava razne scenarije, jedan od tih scenarija je i upravo to ako se nešto desi u tunelu. Znali smo da imamo pristup sa dve tačke, tako da smo mi naše ekipe poslali na te dve tačke. Jedna je bila kod Studentskog doma Karaburma, a druga je bila na ulazu kod Pančevačkog mosta“, naveo je Miković.


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da je uzrok sudara vozova u tunelu, u kojem nije bilo žrtava, ljudski faktor.

Drugi detalji nezgode biće poznati kada Komisija „Infrastrukture železnice Srbije“ objavi zvaničan izveštaj, što se očekuje tokom dana.


Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR