Glas Javnosti

Fantastična ideja braće iz Čačka! Dragiša i Radoš sami napravili skijalište

Društvo
Autor: Glas javnosti

Braća Teofilović iz Čačka, pre dve godine kupili su žičaru, kod škole u Rošcima tu su odredili ski stazu u dužini od 300 metara nazvavši je Kablar 1. Zahvaljujuči njihovom trudu kao i ideji, ova planina tokom sunčanih dana, puna je posetilaca.

- Odlična je za početnike, takođe pogodna za srednje i dobre skijaše. Prethodne dve godine, smo organizovali ovde skijanje, bilo je dosta posećeno. Ono što je ovde najbitnije jeste da se narod druži, da naša deca ovde mogu da počnu sa nekim prvim koracima skijanja. Ranije smo imali i instruktora skijanja, koji je ove godine na Kopaoniku, ali moram istaći da je sosta dece naučilo prošle godine da skija”, rekao je za RINU Dragiša Teofilović jedan od osnivača ski staze na Kablaru.


Na skijanje i sankanje, naročito vikendom upute se mnoga deca sa roditeljima, tada staza Teofilovića, vrvi od žagora i života posetilaca. Može se reći da na Kablaru skijaju svi, od 7 do 77 godina. Ono što nedostaje ovoj planini jesu restorani kao i smeštajni kapaciteti.

- Ova naša priča apsolutno se ne zasniva na materijalnoj osnovi, svi od kuće imaju nešto što bi mogli da ponesu kiseli kupus, slaninu, pršutu, ono što je važno reći jeste za malo se dobija puno, radost i uživanje najmlađih i najstarijih. Mnoga deca bi ovde volela da ostanu da spavaju, to nam je jedan od problem i o tome razmišljamo za sledeću godinu. Već smo negde u najavi da ćemo moći bar tri dana da spojimo, a to su petak, subota i nedelja, jer već imamo neke ljude koji su krenuli u priču turizma, jer će možda moći neki skijaši kod njih da prespavaju”, pojasnio je Radoš Teofilović.

Sa svojih 889 metara nadmorske visine planina Kablar možda nije izuzetno masivna, ali svi koji je posete kažu da je prelepa. Ko dođe jednom uvek se vraća.

Izvor: RINA

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR