Glas Javnosti

DRŽAVA JE ZATAJILA, MI SMO ŽRTVE TORTURE, institucije ne reaguju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Verica Milosavljević i njen bratanac Bojan Milosavljević iz Zemuna u ispovesti za Glas javnosti kažu da godinama od pojedinaca koji su uzurpirali njihovu imovinu trpe torturu koja je kulminirala nedavnim napadom 30. aprila kada su Verica i Bojan povređeni i završili u bolnici.

Sve je počelo, kaže Verica, kada da je njen otac Desimir Milosavljević, koji je vlasnik sporne parcele, bio žrtva prevare, odnosno kada je investitoru koji je kupio okolne parcele, prodao osam ari od ukupno 14,44 ari placa gde je i njihova kuća u kojoj žive. Međutim, kako navodi Verica, investitor je poturio njenom ocu lažni kupoprodajni ugovor o prodaji 12,65 ari. U sudskom postupku koji je usledio opštinski sud je presudi u korist investitora, ali je, pričaju Verica i Bojan, na višem sudu u Beogradu ugovor oboren, odnosno usvojena je njihova žalba.

– Međutim, katastar u Zemunu nije postupio po nalogu suda, odnosno sklonio je sudsko rešenje kojim se ukida upis bivšeg navodnog vlasnika, tj. investitora koji je u međuvremenu, 2009. godine, preminuo. Kada smo 2018. godine izvršili uvid u podatke katastra, videli smo da je investitor, dakle mrtav čovek, uknjižen kao vlasnik  – kaže Verica.


Međutim, posledice spornog ugovora su ostale, a agonija nastavljena, pričaju naši sagovornici i pokazuju papire iz katastra i druge dokumente. Pojavio se, kažu, novi vlasnik firme preminulog investitora, koja je bila u stečaju.

– On negira da je na našoj parceli, uzurpirao je onaj deo koji nije ograđen, izdaje kamionima prostor za parkiranje. Pojavljuje se još jedno lice koje prodaje gume, a pojavljuje se i policajac D.Đ. i njegov brat, vlasnik transportne firme. Kada reagujemo, vređa, preti da će me ubiti. Po našim prijavama zemunskoj policiji dolaze policijske patrole u kojima su njihovi ljudi, videli smo da su prijatelji na Fejsbuku. Nijedna patrola, osim jedne, nije ih pitala šta tu rade, zašto parkiraju, kao da nikog tu nisu zatekli. Policajac D.Đ. i dalje dolazi privatno sa bratom, vlasnikom transportne firme, drže posao, dovode kamione, zauzimaju i put, tako da nekad ni hitna pomoć ne može da prođe, a kada ih opomenem, ponovo vređa i preti. Čak dolazi i službenim, policijskim autom ispred kuće kako bi nas zaplašio – priča Verica Milosavljević.


Pored policije, probleme su, kaže, prijavljivali i komunalnoj miliciji, Geodetskom zavodu, žalili su se i resornom ministarstvu, ali do sada, dodaje, nije bilo konkretne reakcije.

– Drugi se bave sivom ekonomijom i divljim biznisom na našoj zemlji. Ne poštuje se ni to da se ništa ne radi na zemlji u vezi sa kojom se vodi postupak – napominje Verica.  

Do napada 30. aprila je, pričaju Verica i Bojan, došlo dok su čekali geometra.

Foto: Privatna arhiva

– Prema nama je išao šleper, a ja sam samo mahnuo vozaču da ne parkira, nakon čega su došli D.Đ. i njegov brat. Udarali su me pesnicama po glavi i telu, šutirali, davili... Mnogo su krupniji od mene, ali sam pružio otpor. Dotrčao je i moj brat da me odbrani, udarili su ga i slomili mu naočare za vid. Pritrčala je i Verica koja je sve snimala, i nju su udarili, oborili na zemlju. Kada je D.Đ. hteo da je šutne po glavi dok je ležala, gurnuo sam ga svom snagom kako bih je odbranio i on je pao. Mislim da je posle krenuo da upotrebi pištolj. Međutim, njegova majka je viknula da to ne radi – priča Bojan.

Bila sam van sebe, da me je šutnuo u glavu, mogla sam da budem mrtva, već je pretio da će me ubiti, Bog mi je pomogao, kaže Verica koja je pri padu povredila ručne zglobove. Još uvek oboje imaju posledice povreda. Pokazuju lekarske izveštaje iz zemunske bolnice.  

Foto: Privatna arhiva

– Branili smo naše živote, Ustav, imovinu. Napravljen nam je pakao od života, agonija se nastavlja. Veoma je teško i mom ocu koji ima 92 godine. Mi smo taoci i žrtve organizovane kriminalne grupe u koju je uključen i deo zemunske policije. Institucije su zatajile, država je zatajila – kaže Verica.

Naši sagovornici kažu da sumnjaju da ih prate i prisluškuju. Ističu da neće ćutati niti odustati u borbi za svoja prava. Na sajtu Geodetskog zavoda u vezi sa pomenutom parcelom stoji zabeležba da je u toku postupak za ispravku greške.  

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR