Glas Javnosti

Godišnjica rođenja Desanke Maksimović obeležena na Kuli Beograd (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zahvaljujući specijalnim vizuelnim projekcijama na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront nastavlja da neguje sećanje na velikane srpske književnosti

Godišnjica rođenja Desanke Maksimović, jedne od najvećih pesnikinja u istoriji srpske književnosti, sinoć je obeležena na Kuli Beograd. Najviša zgrada u Srbiji i regionu zasijala je u čast slavne književnice čiji dobro poznati stihovi i danas ispunjavaju redove školske lektire.

Svima je poznat stih da je „sreća lepa samo dok se čeka“, a Desanka je, blaga i nasmejana, kako su je poznanici opisivali, uvek pozivala na dobrotu, nadu, slobodu i ljubav prema svom narodu, zavičaju i otadžbini. Kroz njeno pero stvoreno je više od 50 zbirki pesama, a neke od najpoznatijih su: „Tražim pomilovanje”, „Strepnja”, „Predosećanje”, „Krvava bajka”. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.


Zahvaljujući specijalnim vizuelnim projekcijama na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront nastavlja da neguje sećanje na velikane srpske književnosti, te nakon Iva Andrića, Jovana Jovanovića Zmaja i Meše Selimovića poštovanje ukazuje i pesnikinji koja nas je svojim delima učila najlepšim ljudskim vrednostima.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR