Glas Javnosti

Najbolje i najgore kombinacije najveće modne noći: Održana je još jedna MET GALA

Moda
Autor: Glas javnosti

Slavne ličnosti još jednom su prošetale njujorškim Metropoliten muzejom umetnosti zbog godišnje Met Gala večeri. Ovaj ekstravagantni događaj prikuplja novac za muzejski Institut za kostim, a ove godine su pored Ane Vintur, kopredsedavajući bili i Zendaja, Dženifer Lopez, Bad Bani i Kris Hemsvort.

Met Gala 2024. proslavila je novu izložbu Instituta za kostime Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, a zvanični dress code je The Garden of Time. Na izložbi će biti izloženo oko 250 retkih predmeta iz stalne postavke Instituta za kostime. Izložba će takođe uključivati moderne komade modnih kuća kao što su Schiaparelli, Dior, Givenchy i drugi. Neki odevni predmeti koji su previše krhki da bi se ponovno nosili – poput balske haljine Charlesa Fredericka Wortha iz 1877. godine, pa su oni prikazani kroz video animaciju, svetlosnu projekciju, veštačku inteligenciju, CGI i druge oblike senzorne stimulacije.

Bašta vremena kao tema Met Gala večeri

Endru Bolton, kustos Instituta za kostime, dodao je da je izložba osmišljena oko tri glavne „zone“ – kopna, mora i neba – koje odaju počast prirodnom svetu.

“Primarno je to oda prirodi i emocionalnoj poetici mode”, rekao je.

Ovogodišnji dres kod jeste „Bašta vremena“ inspirisan istoimenom kratkom pričom Džejmsa Grahama Balarda, iz 1962. i može se tumačiti na bezbroj načina. Pretpostavljalo se da će na crvenom tepihu biti prikazano dosta cvetnih modnih izdanja, što je inače vodeći modni trend u 2024. godini.

Urednica Vogue i prva žena Met Gale Ana Vintur pojavila se u beloj haljini ogrnuta kaputom sa ogromnim cvetovima u skladu sa temom večeri.


Jedan od domaćina Met Gale Bed Bani uputio se iz hotela na crveni tepih skroz pokriven, u čaršavu. Na crvenom tepihu nije bio tajanstven, izabrao je neobično odelo sa velikim cvetovima koji oslikavaju njegov ekscentričan modni ukus.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HIGH FASHION (@metgala.official)


Dizajner Haris Rid prošetao je sa Demi Mur po tepihu, otkrivajući da je za njenu haljinu trebalo 11.000 sati svilenog veza i da je napravljena od starinskih tapeta. „Ova viktorijanska ideja o njenom cvetanju na tepihu i prekrivenom ovim trnjem… ovo je prelepi cvet u savršenom trenutku cvetanja“, objasnio je.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Pinkvilla (@pinkvilla)


Haljina Alekander McKueen po meri Lane Del Rej je dočarala bujnu baštu, ručno izvezenu trnovitim granama boje bronze – inspirisane skulpturama umetnika Alberta Đakometija – koje se podižu u vis i formiraju pokrivač za glavu od tila koji pada oko nje poput paučine.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HIGH FASHION (@metgala.official)


Ema Čemberlejn je zbog ove haljine proglašena za najgore odevenu zavnicu na samom početku.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HIGH FASHION (@metgala.official)


Rebeka Ferguson je prikazala modnu transformaciju na crvenom tepihu kao nekada Blejk Lajvli samo manje efektno. Ona se na stepenicama čuvene Met Gale pojavila u nečemu što liči na veliki crni šator, a onda ga je razgrnula i ispod njega otkrila haljinu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HIGH FASHION (@metgala.official)


Kim Kardašijan prošetala je nikad uži struk na čuvenom događaju. Od jedne do druge Met Gale Kim Kardašijan je sve mršavija. A svaki njen dolazak na modnu manifetstaciju godine donese kontroveze. Ovaj put u centru svega je pitanje – koliko rebara je „izvadila“ TV zvezda.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HIGH FASHION (@metgala.official)

 

Gde su Blejk i Rajan?

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds su na kraju preskočili svoju drugu Met Gala zaredom. Par je odlučio da provede noć kod kuće, a ne na crvenom tepihu.

Lajvli je probudila nadu da bi mogla da prisustvuje Met Gala događaju kada je prošle nedelje otišla na događaj Tiffani & Co. u Njujorku. Na kraju je ipak odlučila da to bude njen veliki modni trenutak za početak maja. Ali Liveli ima bogatu istoriju u Metu… uključujući nošenje odeće koja odgovara tepihu.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR