Glas Javnosti

REZOLUCIJA O SREBRENICI – REVIZIJA ISTORIJE, NASILJE NAD ISTINOM!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Cilj nasilnih pokušaja usvajanja rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici za koji međunarodni eksperti tvrde da ga nije bilo, je žigosanje srpskog naroda kao genocidnog.

Svakako je da atentat na premijera Slovačke gospodina Fica ima dublju pozadinu. Znajući da je srž njegove politike otpor ropskom položaju zemalja EU u odnosu na SAD i NATO, koji besprizorno guraju Evropu u rat protiv Rusije, odnosno njegovom suprostavljanju reviziji istorije po agendi EF iz Davosa, možemo se osvrnuti i na aktuelna dešavanja, rekao bih političkog nasilja koji zapadni deo međunarodne zajednice ovih dana vodi protiv Srbije.

Naravno, reč je o nasilnom pokušaju usvajanja rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici na GS OUN. O događajima u Srebrenici 95 ovih dana je dosta rečeno, pa ne bih oduzimao vreme. Naročito su značajne tvrdnje međunarodnih eksperata koji su celu svoju naučnu karijeru posvetili proučavanju pojma genocid i koji apsolutno tvrde da u Srebrenici nikakvog genocida nije bilo. Znači u pitanju je revizija istorije, nasilje nad istinom sve u cilju žigosanja Srpskog naroda kao genocidnog.


Ovih dana u domaćoj javnosti možemo čuti predstavnike pojedinih NVO, intelektualaca i drugih javnih ličnosti da ovu rezoluciju treba prihvatiti jer su međunarodni sudovi presudili da je genocida bilo. E, sad se postavlja pitanje, ako tako zdušno podržavaju ovakve presude, zbog čega ne pitaju te sudove zašto se ne drže svojih osnivačkih dokumenata, statuta pre svega. Zašto taj kolektivni Zapad podržava odluke tih sudova (Haški tribunal i njegov naslednik Mehanizam), kad Srbima treba suditi i presuditi, a ne prozivaju te sudove da kad po statutu tih istih sudova istekne 2/3 izrečene kazne, Srbe ne puštaju na slobodu.

U kazamatima ad hok formiranog tzv. Haškog tribunala nalazi se veći broj Srba kojima je isteklo 2/3 od presuđene kazne. Ali, ne puštaju se na slobodu jer nisu oni suđeni pred Haškim tribunalom, niti im je taj sud presudio, a i Slobodana Miloševića ubio. Njima je sudio, presudio i ubio ih NATO. Srbi su zarobljenici NATO-a i nalaze se u NATO zatvorima širom Evrope. Njih NATO ne pušta na slobodu.


Najnoviji primer je slučaj generala Dragomira Miloševića, komandanta Sarajevsko - romanijskog korpusa, časnog oficira JNA koji je ostao uz svoj srpski narod kao oficir Vojske RS da ga brani od Izetbegovićevih mudžahedina. Iz pouzdanih izvora znam da mu je pre  2 - 2,5 meseca isteklo 2/3 kazne na koju je osuđen. Iako po Statutu Tribunala ima pravo da bude momentalno pušten na slobodu, iako ima preko 80 godina, još uvek se nalazi u NATO kazamatu u Estoniji.

Isto tako iz pouzdanih izvora znam da su neki političari u Srbiji obavešteni o ovome i zamoljeni da se nešto preduzme po pitanju njegovog oslobađanja. Zbog toga predlažem, pozivam državu Srbiju da pred SB OUN otvori pitanje zatočeništva Srba u NATO kazamatima, da Skupština Srbije donese rezoluciju koja će osuditi ponašanje protiv Srba ne nekakvih međunarodnih sudova, već NATO sudova, jer oni to zapravo i jesu. Isto tako predlažem da delegacija Skupštine Republike Srbije i Skupštine Republike Srpske obiđe sve Srbe NATO zarobljenike. To je sve moguće sprovesti u delo ako bude postojala volja i državnička odlučnost.

Goran Pajić

(Mišljenja i stavovi u kategoriji “LIČNI STAV” nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR