Glas Javnosti

Proverite da li ste na spisku za novu pomoć države

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Postojao je samo jedan kriterijum.

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći, organizovana preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost”, trajala je od 10. do 29. aprila.

Ova inicijativa, koja obuhvata opštinska udruženja i odbore korisnika penzija, pozvala je penzionere da se prijave za društveni standard koji finansira Fond PIO. 

Preliminarne rang-liste objavljene su 30. aprila na oglasnim tablama udruženja, odbora korisnika penzija i filijala Fonda


Korisnici penzija imali su pravo prigovora na rang-listu u roku od osam dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli, do 10 maja. Za odlučivanje po prigovorima na rang-listu, SAPENS sa dva člana i UPS „Nezavisnost” sa jednim članom formiraju drugostepenu komisiju, koje najkasnije sutra, 17. maja, moraju objaviti konačne rang liste.

Već 20. maja, u ponedeljak, kreće se sa isporukom paketa, kažu u Savezu penzionera Srbije.

Osnovni kriterijum za pakete solidarne pomoći bio je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet imaju i korisnici penzija koji su stariji.

Paketi su jednoobrazni, teže oko 10 kilograma, i sadrže osnovne prehrambene i higijenske artikle.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR