Glas Javnosti

OTKRIVENO NA KOJU DROGU JE POZITIVAN KAMIONDŽIJA: Izazvao tešku nesreću kod Obrenovca u kojoj je poginuo vozač autobusa (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Muškarac (50) koji je, kako se sumnja, vozio kamion koji se direktno zakucao u autobus u kojem je nastradao vozač autobusa, a povređena 21 osoba, pozitivan je na droge.

On je u trenutku nesreće bio pozitivan na amfetamin.

Kako saznajemo, on je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike. Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, međutim test na droge je ukazao da je pozitivan na narkotike.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je do stravične nesreće došlo kada se kamion sa sporednog puta uključivao na glavni put u Stublinama.


Prema informacijama koje posedujemo, do nesreće je došlo kada se kamion uključivao sa lokalnog puta, dok je autobus zadržavao svoj pravac kretanja.

- Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio. On je direktno udario u autobus, a vozač je stradao na mestu - kaže izvor.

Vozač kamiona je posle nesreće pokušao da pobegne pošto je udario u autobus.

Putnici su nakon izlaska iz autobusa videli vozača kamiona koji je izazvao udes sa smrtnim ishodom, kako "mrtav ladan" stoji na ulici sa telefonom u ruci. Ni u jednom trenutku nije prišao da pomogne i vidi šta se desilo.

"U toku razgovora sa policijom, odlazio je do kamiona da uzme flašicu sa vodom da se osveži", pričaju očevici.


(Foto: Printskrin)

Kamion je sa sporednog puta krenuo sa se uključi na glavni. Vozač autobusa je išao pravo u smeru ka Obrenovcu. Kada je video da se kamion ne zaustavlja, svirao mu je na 50 - 60 metara daljine. Međutim kamion se nije zaustavio, iako je imao znak stop. Uprkos zvučnom upozorenju i kočenju vozača autobusa, sve se odigralo u tri sekunde i autobus nije imao nikakve šanse da izbegne ovaj stravičan sudar.

Da agonija bude još veća, u autobusu je krenuo da se širi dim i prašina. Putnici su počeli da se guše, a vrata autobusa nisu mogla da se otvore. Jedan od putnika je uspeo da razvali vrata autobusa i na taj način oslobodi izlaz, čime je dodatno povredio sebe..

Putnici su prišli vozaču, polivali ga vodom i pozvali hitnu pomoć, ali nije bilo spasa. Od siline udarca vozač je na licu mesta ostao mrtav.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR