Glas Javnosti

PETICIJA ZA PROGLAŠENJE OKUPACIJE KOSOVA I METOHIJE: Potpisivanje u centru Beograda

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle 15 meseci od kada je Rodoljubivi Sabor pokrenuo internet peticiju za proglašenje okupacije Kosova i Metohije i prikupljenih 10.000 potpisa, Pokret srpske sabornosti je prijavio MUP-u Republike Srbije da će tu aktivnost sprovesti uživo u Beogradu 11. maja ove godine, saopšteno je iz Pokreta.

Okupljanje je u podne tog dana ispred “Ruskog cara” u Knez Mihajlovoj ulici u centru Beograda, gde će biti štand i cerada PSS, najavljuju iz Pokreta. Kao primer iz prakse navode izglasavanje okupacije severnog Kipra u parlamentu Kipra i traže da se primeni isti sistem i za Kosovo i Metohiju.

Pored ove aktivnosti, ističu u Pokretu, biće sproveden i nastavak aktivnosti za izglasavanje rezolucije o genocidu u NDH, po uzoru na onu koju je izglasao parlament Republike Srpske.

Okupljenim građanima će predsednik PSS, akademik Alek Račić, objasniti apsurd održavanja lokalnih izbora u ovako teškoj situaciji koja iziskuje proglašenje vanrednog stanja, kao i pravni fijasko prilagođavanja 65 lokalnih samouprava izborima u Beogradu, saopšteno je iz Pokreta.

– Normalno bi bilo da se izbori u jednom gradu prilagode izborima u 65 drugih gradova i opština i svi održe na jesen, što je bio stav Pokreta srpske sabornosti, ističe Račić.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR