Glas Javnosti

London slavi, ali za sve se pita "Siti"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sve je spremno za spektakularno poslednje kolo Premijer lige zakazano za 17 sati, posle čega će biti poznato ko će biti prvak Engleske. Mančester siti ulazi s pol-pozicijom i dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Arsenal, koji je u Londonu već zakazao proslavu.

Jednostavno tako mora jer bilo kakva proslava i zatvaranje ulica mora da se najavi i unapred orgaizuje, jer u suprotnom ne bi bilo izvodljido. Pa se tako na „Emiratima“ takođe nalazi replika pehara namenjena osvajaču Premijer lige, dok je organizovan defile po ulicama severnog Londona u slučaju da Arsenal, nekim čudom, postane prvak posle 20 godina apstinencije!

Šta je potrebno da bi se to dogodilo? Mančester siti ima „zicer“ u poslednjem, 38. kolo Premijer lige, jer dočekuje Vest Hem na Itihadu, dok će „tobdžije“ ugostiti Everton i takođe su apsolutni favoriti.


Kako je velika verovatnoća da će oba tima dobiti svoje utakmice, jer njihovi rivali nemaju takmičarski značaj u pomenutim susretima, tako su svi argumenti na strani tima Pepa Gvardiole da će osvojiti četvrtu uzastopnu titulu, a čak šestu u prethodnih sedam sezona.

„Imamo sve u našim rukama u poslednjem kolu. Ali kako teniseri vole da kažu: Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem. Nama se već dešavalo protiv Aston Vile da smo servirali za titulu. Tako da odlično znamo kakav nas meč očekuje protiv Vest Hema. Znamo za šta igramo, znamo koliki je ulog i kolika je tenzija. Rival je ozbiljan, neće nam biti lako sigurno, na nama je da maksimalno odradimo posao“, rekao je Pep Gvardiola.
Što se Arsenala tiče, poslednji put su biil prvaci davne 2004. godine, dok su prošlu završili kao vicešampioni iza Mančester sitija.

Da li će i ove sezone to biti slučaj, biće poznato oko 19 časova kada bude odsviran kraj sezone na Ostrvu.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR