Glas Javnosti

Dobila bakšiš od 200 evra i poruku: Konobarica se dodakla velike tragedije

Život
Autor: Glas javnosti

Mušterija joj je poručila da se "počasti nečim lepim, jer to zaslužuje"

Kortni Kroford (32) voli posao u “Starbaksu”, a nedavno su je preplavile emocije kada joj je nepoznata mušterija ostavila bakšiš od 185 evra i dirljivu poruku.

Ona radi u lokalu u Litl Roku (Arkanzas) koji je bio omiljeno mesto njene pokojne majke Tami, tragično preminule od raka.

Sve se odigralo u ranim jutarnjim satima kada je Kortni uslužila “mrzovoljnu mušteriju”.

“Tog jutra sam bila vesela, a žena je ušla i delovalo je kao da je nešto muči. Zato sam odlučila da je nasmejem”, ispričala je Kortni na TikToku.

Ne dugo pošto je uzela kafu, mušterija je prišla menadžeru lokala i predala mu poruku za konobaricu.

Na papiru je pisalo:

“Dosta putujem zbog posla, rano krećem i kasno se vraćam. Ovde sam dva dana i vi ste jedina osoba koju sam srela, a da je iskreno ljubazna. Zaista ste mi ulepšali dan”.
Nepoznata žena je uz poruku ostavila i priličan bakšiš, s obzirom da je uzela samo kafu. Ona je poručila konobarici da se “počasti nečim lepim, jer to zaslužuje”.

 

Kortni je ostala zatečena kada je videla poruku i novac. Pošto je završila smenu objavila je snimak na TikToku, u kojem se obratila darežljivoj mušteriji.

“Hvala vam što ste promenili moj život i uradili nešto što nikada neću zaboraviti. Honorarno radim u Starbaksu, pored stalnog posla, jer moram da platim račune i dugove koje sam nasledila. Novac koji ste mi dali potrošiću na kupovinu urne kako bi posmrtne ostatke majke vratila kući”, objasnila je.

Kortni je dodala da to želi da učini pre Dana majki, 12. maja, kao i da nije imala sredstava da sve završi na vreme.


“Ovaj novac omogućava mi da provedem praznik sa svojoj mamom i zato vas neizmerno cenim. Dakle, ako ste na TikToku želim da vas se zahvalim od srca”, rekla je kroz suze.

Njen snimak je privukao 3,6 miliona pregleda i izazvao lavinu komentara podrške i zahvalnosti za darežljivost nepoznate žene.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR