Glas Javnosti

SABALENKA: Zovite nas velika trojka

Tenis
Autor: Glas javnosti

Tri sata drame, silovitih udaraca i spektakularnog tenisa priredile su Arina Sabalenka i Iga Švjontek u finalu Madrida. Iako utučena zbog poraza Beloruskinja je istakla da je srećna što je deo velike trojke jer smatra da ona, Iga i Jelena Ribakina trenutno vladaju ženskom teniskom scenom i apsolutno je u pravu.

„Ko će sada reći da je ženski tenis dosadan?“, upitala je Iga Švjontek posle pobede nad Arinom Sabalenkom koja je prethodno imala tri meč lopte.

Snaga koju su pokazale prva i druga teniserka sveta ne viđa se često u ženskom tenisu, a čini se da jedino može da im parira Moskovljanka Jelena Ribakina koja igra pod kazahstanskom zastavom. Pre finala Madrida, Sabalenka je takođe u dramatičnom meču savladala upravo Ribakinu.



„Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo ovaj nivo ili da povećavamo nivo. To što sam jedna od Velike trojke (Švjontek, Ribakina, Sabalenka), srećna sam zbog toga i možete da nas zovete tako. To me motiviše da nastavim da radim, da se poboljšavam i da pobeđujem koliko god je moguće“, rekla je Sabalenka.

Ovo je bio 12. susret beloruske i poljske teniserke i ujedno osma pobeda Švjontek.

„Želim da igram još mnogo finala protiv nje. Naravno, više pobeda od poraza“, istakla je Arina.
Nema vremena da puno tuguje jer je čeka masters u Rimu.

„Teže je kada je tako neizvestan meč, naročito kada se prisećaš svojih razmišljanja na tim meč loptama i toga kako si odigrala. Patiću jedan dan, sutradan napuštam Madrid i zaboraviću brzo. Rođendan mi je i nadam se da ću biti u dobrom raspoloženju“, poručila je Sabalenka.

Švjontek smatra da ni ona ni Arina ne bi mogle da pariraju muškim kolegama, ali isto tako smatra da su prikazale najbolje od ženskog tenisa.


„Jasno je da bismo izgubile da smo igrale protiv muškaraca. Ali to nije suština. Suština je da možemo da igramo ovako neizvesne i napete mečeve i izazivamo emocije kod publike. Kada je počeo taj-brejk, već sam imala dve spašene meč lopte i samo sam sebi rekla da želim da budem hrabra. Ovo je sigurno najluđi i najintenzivniji meč koji sam ikada odigrala“, rekla je Švjontek.
Dok je Iga bolja od Sabalenke u međusobnom skoru, sa Ribakinom nije toliko uspešna. Njih dve odigrale su osam mečeva, a Moskovljanka je slavila pet puta. Pravi krug napravile su njih tri jer je Sabalenka u 11 duela sa Jelenom slavila sedam puta.

Svaki meč koji igraju teniserke „velike trojke“ donosi vanserijski tenis, dramu i neizvesnost i definitivno ove dame zasluženo nose epitet koji se godinama pripisuje Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR