Glas Javnosti

ZVEZDA JE ŠAMPION ABA LIGE! Crveno-beli pobedili Partizan u gostima i stigli do TITULE! (VIDEO, FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76 i na taj način stigli su do titule u regionalnom takmičenju.

Partizan - Crvena zvezda 76:82 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23)

Crvena zvezda bolje je otvorila utakmicu i veoma brzo stigla je do plus osam (4:12), ali Partizan odgovara posle tajm-auta Željka Obradovića. Vodila se rovovska bitka do kraja prve četvrtine koja je završena rezultatom 18:20 uz odličnu rolu Alekse Avramovića u samom finišu ove deonice.

Druga četvrtina donela je novu rovovsku borbu, a crveno-beli su se bolje snašli. Igralo se u serijama, ali tokom čitavog prvog poluvremena Partizan nije uspeo da povede. U nekoliko navrata crno-beli su stizali do izjednačenja, ali je Zvezda nekako uvek pronalazila način da odgovori, pa se na poluvreme otišlo uz rezultat 38:42 za gostujuću ekipu. Najbolji pojedinci posle prvih 20 minuta igre bili su Aleksa Avramović i Rokas Gedraitis sa po devet poena.


Partizan je uspeo da se vrati u meč u trećoj četvrtini i tek u 23. minutu stigao je do prve prednosti posle trojke Alekse Avramovića. Tada se "zakuvalo", došlo je i do kraćeg prekida meča, ali je Zvezda uspela da odbije napad Partizana i da zadrži prednost, te na poslednju pauzu ode sa plus sedam.

Nije izgledala dobro ekipa Partizana na ovom meču, osetio se izostanak Džejmsa Nanelija, a četa Janisa Sferopulosa znala je da iskoristi svaku šansu koju im je protivnik dao. U jednom trenutku poslednje četvrtine bilo je i plus deset za Zvezdu, crno-beli su uspeli da se vrate, usledila je neizvesna i veoma nervozna završnica u kojoj se gost bolje snašao, stigao do brejka i titule!


(Foto: Jutjub)

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bili su Luka Mitrović i Rokas Gedraitis sa po 12 poena (Mitrović imao i osam skokova i tri asistencije), dok je Jago dodao 11.

Sa druge strane, bolji od ostalih bio je Aleksa Avramović sa 17 poena, a uz njega je dvocifren bio još samo Danilo Anđušić sa četiri poena manje.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR