Glas Javnosti

OVAJ IZDAJNIK JE KANDIDAT ZA HRVATSKOG MINISTRA BRANITELJA: Srbin Predrag Mišić pucao na rođenog brata! (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Uoči Velike srede, na dan kada je Juda izdao Hrista za 30 srebrnjaka, stigle su nam vesti o izdajnicima iz našeg nacionalnog korpusa.

Domovinski pokret, prema izveštajima hrvatskih medija, insistira da ministar branitelja u novoj vladi bude kontroverzni Predrag Mišić!

Razgovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta o stvaranju nove parlamentarne većine još uvek traju, ali jedno ime je dospešlo na naslovne strane svih novina i portala. Kandidat za ministra branitelja je, inače, srpske nacionalnosti; oba roditelja su mu Srbi, ali se 1991. godine opredelio za hrvatsku stranu. Tokom sukoba u Vukovaru borio se protiv JNA, ali i protiv svog rođenog brata.

"Mama i dva brata su mi u Beogradu. Jedan brat, nažalost, borio se na suprotnoj strani, tako je valjda moralo biti. Tako to ide u životu. Danas bih učinio isto," rekao je jednom prilikom potencijalni ministar.


Mišić je pre nekoliko godina govorio o svojim ratnim iskustvima i otkrio da je pre sukoba često putovao u Srbiju.

"Radio sam u jednoj privatnoj firmi, 1989. godine mi se rodila starija kćerka, živeli smo normalnim životom okruženi rodbinom, prijateljima, kumovima... Bili smo još deca kad je rat počeo," istakao je Mišić.

Za vreme rata bio je u vukovarskom naselju Mitnica, dok je njegov rođeni brat bio na drugoj strani.

"Nikada više nećemo biti isti nakon toga. Moje dete se rodilo 6. septembra u Slavonskom Brodu, pokupio sam ga iz bolnice i odmah se vratio, jedina misao mi je bila da ga više nikada neću videti," navodi Mišić, koji je ubrzo nakon toga zarobljen.


(Foto: Jutjub)

Mišić je 2014. godine razbio dvojezičnu ploču u Vukovaru.

"Razbio sam ćiriličnu ploču jer smatram da ćirilici nije mesto u Vukovaru dok se ne reše pitanja hiljada ubijenih i nestalih, kao i dok se ne kazne odgovorni za ratne zločine," rekao je tada.

Mišić se zalaže i za to da se Srbiji zabrani ulazak u EU dok ne reši otvorena pitanja sa Hrvatskom:

"Smatram da Srbija nema šta da traži u EU dok ne reši sva otvorena pitanja s Republikom Hrvatskom, kao što su nestali, vraćanje otetog kulturnog blaga, pitanje granica, ali i pitanje ratne odštete..."

Mediji su izvestili da je 2021. godine dobio nagradu "Ponos Hrvatske" jer koristi svoje slobodno vreme i resurse za pomoć bolesnoj deci i siromašnim sugrađanima.

Mišić je član Domovinskog pokreta od njegovog osnivanja, izjašnjava se kao Hrvat po nacionalnosti, Srbin po narodnosti i pravoslavac po veri, ali poznat je kao neko ko se zalaže za legalizaciju organizacije "Hrvatska pravoslavna crkva" po uzoru na onu Pavelićevu iz vremena NDH. 

Vest da će možda biti ministar naišla je na negativne komentare na mrežama, gde su ga pojedinci nazvali i "poganim Judom" i izdajnikom. 


Glas javnosti/A01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR