Glas Javnosti

Italijan suspendovan do kraja sezone

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sandro Tonali, italijanski fudbaler, suspendovan je na dva meseca zbog klađenja. Odluku o kazni donela je nezavisna Regulatorna komisija u Engleskoj, a uz suspenziju će morati i da plati 20.000 funti.

Fudbalski savez Italije Sandru Tonaliju izrekao je suspenziju od deset meseci još 27. oktobra prošle godine. Tada se vodila istraga o klađenju kada je razotkriven i Nikolo Fađoli iz Juventusa.

Tonali je fudbaler Njukasla, ali je za taj klub odigrao samo 12 mečeva pre nego što mu je izrečena kazna. U engleski klub prešao je prošlog leta iz Milana.


„Nivo pomoći koju je Tonali pružio samopokretanjem i potpunom saradnjom u naknadnoj istrazi je izvanredan i bez presedana. Sandro je u potpunosti priznao aktivnosti na klađenju, i to u okolnostima u kojima nije bilo drugih dokaza koji bi podržali postupak zbog nedoličnog ponašanja. Tonali nastavlja da prati terapijski plan i edukativni program uz punu podršku kluba i nastaviće da trenira sa saigračima“, stoji u saopštenju Njukasla.
Kazna kao uslovna neće biti aktivirana ukoliko Italijan ne prekrši pravilo do isteka prethodno izrečene suspenzije koja ističe u avgustu 2024. godine.
Uz to 23-godišnji fudbaler može da trenira sa Njukaslom tokom cele suspenzije.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR