Glas Javnosti

VEČERAS VELIKO FINALE EVROVIZIJE: Evo kada je možete gledati i koje zemlje se takmiče

Zabava
Autor: Glas javnosti

Večeras se održava veliko finale muzičkog takmičenja Evrovizija 2024, a Srbija nastupa pod rednim brojem 16.

Od 21 h možete pratiti finale Evrovizije 2024 na RTS1, ali na uživo blogu na našem portalu.

Posle održane dve polufinalne večeri, borba za prestižnu nagradu trofej Evrovizije 2024 se nastavlja u finalu u kojem se takmiči 26 izvođača.

Predstavnica Srbije, Teya Dora sa numerom "Ramonda" nastupa u drugoj polovini finala pod rednim brojem 16.

Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske.

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane "Velike petorke" Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobednik Švedska.


Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Holandije, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije.

Direktan prenos finala "Pesme Evrovizije" možete pratiti od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS, a komentator je Duška Vučinić.

Teya Dora: "Nemam ritual pred nastup"


(Foto: Jutjub)

- Nemam neki ritual pred nastup, jedino pre nego što izađem imam svojim desetak minuta gde sam sama u svlačionici, pričam sama sa sobom u glavi. Uglavnom u momentu odlučim šta ću da uradim, pretpostavljam da će tako biti i u subotu - rekla je ona, pa priznala koje zemlje su po njenom mišljenju najbolje.

- Irska mi se dopada, dosta je promišljeno. Hrvatska podiže energiju cele arene, Ukrajna ima lepe vizuale i momente. Svi su fantastični, ove za sad mogu da izdvojim - rekla je Teya Dora.

Pop zvezda Marija Šerifović sinoć je održala koncert u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj i tokom izvođenja svojih hitova, koje je sa njom publika pevala u glas, se obratila obratila svima povodom večerašnjeg finala Evrovizije 2024.


- Znate šta, nekome je Evrovizija važna, nekome nije, ali vi što ne znate, sutra u devet treba da navijate za vašeg Bejbi Lazanju. Nastupa pod brojem 23, ja znam više od vas! - počela je.

- Sad ne govorim ovo kao Evrovizijski fan, pre kao osoba koja je učestvovala... Verujte mi, tim ljudima koji tamo odu, to im je jako važno, jednako kao bilo koji vaš posao, želja za uspehom, ostvarenjem nekih snova... Ja želim mojim komšijama da sledeće godine budu domaćini, a biće vam jasno šta to znači i za državu Hrvatsku... - kazala je Marija.

- Tako da, navijamo, vi za Teya Doru, mi za Bejbi Lazanju. Za mene granice ne postoje, ljude tretiram da li su dobro ili manje dobro, ili ne uopšte dobro... A oni uporno pokušavaju da ucrtaju granice - poručila je, čuje se na snimcima sa koncerta.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR