Glas Javnosti

NOLE JE NEDODIRLJIV: Đoković ubedljivo prvi na ATP listi i kad ne igra!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković, najbolji teniser sveta svih vremena, izbrojao je 422. nedelju na vrhu ATP rang-liste.

Srpski as nije igrao posle eliminacije u Monte Karlu, izgubio je 45 bodova i ostao je prvi ispred drugoplasiranog Janika Sinera koji je „lakši“ za 90 bodova, dok je trećeplasirani Španac Karlos Alkaras, koji ima 500 bodova manje nego prošlog ponedeljka.

Trojica prvoplasiranih poena izgubili su bodove, samim tim je situacija na vrhu ostala nepromenjena, jer je Novak Đoković i dalje neprikosnoveni broj 1 sa 9.900 poena, prati ga „grešnik“ sa 8.660,dok Alkaras koji muku muči s povredama i otkazivanjem turnira ima 8.145 bodova.


Iza vodeće trojke belog sporta sledi Rus Danil Medvedev, peti je Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev, a šesti je Norvežanin Kasper Rud koji je srušio Stefanosa Cicipasa u Barseloni, osvojišvi trofej, te je povećao svoj bodovni saldo za 455 bodova.

Upravo je iza njega pomenuti Cicipas na sedmoj poziciji, osmi je još jedan Rus Andrej Ruljbov. U Top 10 ulaze još Poljak Hubert Hurkač i Bugarin Grigor Dimitrov.

Od srpskih tenisera koji se nalaze u Top 100, Laslo Đere je nazadovao za tri mesta u odnosu na prethodnu ATP listu i trenutno je 39. reket sveta.


Slobodan pad sebi su dozvolili Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, koji su nazadovali za po šest pozicija i zauzimaju 65, odnosno 66. mesto na ATP listi. Hamad Međedović zabeležio je skok od tri mesta i sa 475 bodova nalazi se na 130. poziciji.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR