Glas Javnosti

Hamad Međedović najbolji mladi teniser sveta

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Hamad Međedović osvojio je Završni masters za tenisere do 21 godine, pošto je u finalu savladao Francuza Artura Fisa sa 3:2 u setovima 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:3 (9) 4:1.

Međevović (110.) je u Džedi savladao 36. tenisera sveta nakon preokreta, pošto je prvi set izgubio nakon taj-brejka u kojem je propustio dve set lopte.

Međutim, u nastavku meča Hamad je pokazao izuzetnu mentalnu snagu i vrlo brzo došao do preokreta brejkovima na startu drugog i trećeg seta, a u četvrtom je nakon velike borbe i novog taj-breka Francuz izborio peti set.

Srpski teniser je ipak ostao smiren i na početku petog seta odgovorio brejkom koji se ispostavio kao krucijalan za osvajanje titule, jer do kraja Međedović nije omanuo na svom servisu!


Dvojica tenisera su tokom prvog seta bila vrlo sigurna na svom servisu i ni jedan od njih nije uspeo da dođe ni do brejk prilike. Tako se došlo do rezultata 3:3 i taj-brejka u koji je bolje ušao Međedović. 

Srpski teniser je pri rezultatu 2:2 napravio mini brejk i poveo sa 5:2, kasnije i sa 6:4, ali nije uspeo da završi set na željeni način pošto je usledio preokret Filsa.

Francuz je "preživeo" dve brejk lopte, od čega drugu na servis Međedovića, a zatim sa još dva poena pri svom servisu slavio u prvom setu i stekao značajnu prednost u meču za titulu.

Međutim to nije pokolebalo Hamada koji je u narednom setu uzvratio silovito i nakon brejka u drugom gemu došao do velikih 3:0.

Fis je na svom servisu zatim prebrodio jedan krizni momenat i pri rezultatu 30:30 osvojio dva poena i ostao u setu. Međutim, već u narednom gemu Međedović je svojim servisom završio posao i poravnao na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je na sjajan način otvorio i treći set, gde je već u prvom gemu oduzeo servis rivalu, a zatim potvrdio brejk bez izgubljenog poena na servis gemu.

U nastavku je Hamad izuzetno sigurnim servisom osvojio i drugi set i došao do preokreta u finalu, a treba istaći da Fis tokom trećeg seta na Međevovićev početni udarac nije osvojio niti jedan poen.


Čevrti set rešen je, baš kao i prvi, u taj-brejku nakon što su oba tenisera sačuvala svoj servis u šest gemova. Dodatni period bolje je otvorio Fis koji je odmah došao do mini brejka i vođstva od 2:0, ali je usledio ekspresan odgovor Hamada koji izjednačuje na 3:3.

Pri rezultatu 4:4 usledila je razmena mini brejkova za 5:5, a zatim je Međedović došao do meč meč lopte koju nije uspeo da realizuje na servis protivnika.

Spasavao je Hamad dve set lopte protivnika, između njih propustio još jednu meč loptu na servis Fisa, a Francuz je treću set loptu iskoristio i izborio peti set.

Tamo je Međedović reagovao na identičan način kao nakon izgubljenog prvog seta i brejkom u drugom gemu poveo sa 3:0. To je bio ključni momenat odlučujućeg seta, u kome je do kraja srpski teniser sigurnim servisima došao do trofeja!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR