Glas Javnosti

UKRAJINAC NAPAO SABALJENKU: Arina ti si niko i ništa!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Naime, Beloruskinja je često na meti zato što podržava predsednika svoje zemlje Aleksandra Lukašenka, koji je sve vreme na strani Rusije dok traje oružani sukob sa Ukrajinom.

Sabalenka je i na nedavno završenom Rolan Garosu u Parizu doživljavala neprijatnosti, a posle eliminacije u polufinalu otputovala je na odmor na Majorku.

Zbog toga se sada na nju obrušio bivši teniser.


- Slaba igračica, koja je nedavno rekla da ima emocionalne probleme, sada se opušta na luksuznom odmoru. Dok zločinački režim, koji nije osudila, nastavlja da pomaže bombardovanje Ukrajine. Arina, ti si niko i ništa. Bez obzira na to koliko trofeja osvojiš - poručio je Stahovski tokom lajva na Instagramu.

Ovo je ko zna koji put da neko od ukrajinskih sportista napada Sabalenku zbog njenih stavova. Tokom Otvorenog prvenstva Francuske na svakoj konferenciji za medije prozivali su je zbog odnosa sa Lukašenkom, dok protivnice nisu želele s njom da se pozdrave pre i posle meča. To su učinile Marta Kostjuk u prvom kolu i Elina Svitolina u četvrtfinalu.


- Ukrajinke nas i dalje mrze. Kao da smo mi krive za rat, kao da mi imamo nekakvog uticaja. Ne podržavam rat i ne želim da moja zemlja bude u konfliktima sa bilo kim. To sam rekla više puta. Neću da se mešam u politiku, želim samo da budem teniserka. Jedina stvar koja se promenila od početka rata jeste da sam prestala da razmišljam o tome, da sam se usredsredila na sebe. Shvatila sam da ništa loše nisam uradila Ukrajini. To nije moja krivica, niti ruskih i beloruskih sportista. Mi smo samo ljudi koji se bave sportom, a naš uticaj na sve što se dešava ravan je nuli - rekla je Sabalenka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR