Glas Javnosti

KOSTA KECMANOVIĆ PAO U DEPRESIJU: Nadao se jednom posle godišnjice smrti

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na dan godišnjice stravične tragedije koja se dogodila u Beogradu, Kosta se ponašao potpuno normalno, međutim, posle nekoliko dana se promenio, kaže izvor

Dečak-ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja prošle godine sa samo 13 godina ubio devetoro đaka i čuvara ove ustanove i dalje se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Nakon godišnjice masakra koja je navršena u trećeg maja, Kosta se potpuno povukao u sebe i postao depresivan.

- Mesecima pre masakra dečak je kovao plan i smišljao način na koji će da izvrši zločin, međutim, na jednu stvar nije računao, a to je da će život provesti zarobljen. Naime, on je očekivao da neće snositi nikakve posledice i da će se nakon zločina normalno kretati ulicama - objašnjava izvor upoznat sa slučajem, pa dodaje:

- Na dan godišnjice stravične tragedije koja se dogodila u Beogradu, Kosta se ponašao potpuno normalno, međutim, posle nekoliko dana se promenio. Ni sa kim ne želi da razgovara, faktički je pao u depresiju..

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.


Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR