Glas Javnosti

Terapeut ističe osobinu koja otkriva toksičnog oca

Porodica
Autor: Glas javnosti

Toksični očevi prema rečima terapeuta očekuju i zahtevaju mnogo od svoje dece.

Toksično roditeljsko ponašanje, kao što je emocionalno zlostavljanje i preterana kontrola, može  kod deteta ozbiljno narušiti osećaj sigurnosti i samopoštovanja sa dugoročnim posledicama u odrasloj dobi.

Međutim, ponekad može biti teško prepoznati toksične roditelje. Na sreću, terapeut Mika Stivens je istakao osobinu koja isključivo otkriva toksične očeve.


„Glavna izdajnička osobina toksičnog oca je da se ponaša kao da vas poseduje, ne samo kada ste bili deca, već možda čak i kao odraslu osobu“, rekao je Stivens u objavi na Instagramu. Dodao je i da toksični očevi govore svojoj deci šta da rade, umesto da traže šta žele.

Toksični očevi prema rečima terapeuta očekuju i zahtevaju mnogo od svoje dece. Oni koriste bes, strah i stid, ili sve tri, da bi vas naveli da radite ono što žele ili da vas spreče da radite stvari koje ne žele da radite“,objasnio je on i stakao da su se iz tog razloga deca toksičnih očeva osećala cenjena samo zbog onoga što mogu da urade za njih.

„Možda se i dalje osećate obaveznim da radite šta god vaši očevi žele. međutim, želim  rekao je on, da znate da osim vašeg supružnika, dece ili bilo koga kome ste se posvetili, jedina osoba na koja treba da se oseća obaveznom jeste vi“, zaključio je terapeut.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR