Glas Javnosti

PODRŠKA GRAĐANA ADVOKATU MILANU BOSIKI: Ovo je duhovni ustanak, borimo se i za našu decu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani iz raznih delova Srbije okupili su se ispred Advokatske komore u Čačku i pružili bezrezervnu podršku advokatu Milanu Bosiki protiv koga se, kako je istaknuto, vodi pristrasan i neutemeljen disciplinski postupak sa ciljem da mu se onemogući dalji rad.

Podršku svom advokatu Bosiki dala je i Ana Mihaljica iz Novog Sada kojoj je, nakon višemesečne pravne borbe i protesta građana, Centar za socijalni rad vratio troje maloletne dece. Jedan od podnosilaca prijave protiv Bosike je direktorka Centra Jelena Zorić.

"Zašto ova vlast ostaje nema na vapaj majki?" - jedan je od transparenata koji su nosili učesnici protesta.
Milan Bosika zahvalio je svima na podršci.


- Ovo je duhovni ustanak! Ne treba ćutati, potrebna nam je lančana reakcija - izjavio je Bosika za Glas javnosti i istakao da svi savesni građani, advokati, uposlenici centara za socijalni rad treba otvoreno, glasno i jasno da govore o korupciji, kršenju zakona, neprofesionalnosti u svom okruženju.

- Mi smo tu da branimo decu, slobodu i Ustav i oslobodimo se unutrašnje okupacije. Oni koji brukaju advokatsku profesiju odgovaraće pred sudom vremena - rekao je Bosika okupljenim građanima po završetku disciplinskog postupka u Advokatskoj komori Čačak tokom kojeg je dobio, kako je saopšteno, još tri disciplinske prijave.
Ono što je Milan Bosika uradio zastupajući istinu i pravdu i svog klijenta nešto je čime se, nažalost, veliku broj advokata ne bi bavio, jer to iziskuje celog čoveka, to je herojski čin koji je osvetlao ugled advokature, rekla je advokat Jelena Pavlović koja zastupa Bosiku u ovom postupku.


- Ne postoji u skorijoj istoriji advokature neko ko je savesnije vršio advokatski poziv, vraćajući troje maloletne dece Ani Mihaljici, nego što je to uradio Milan Bosika. On je pokazao najveći mogući stepen požrtvovanosti i rada u interesu svog klijenta, stajući na put samovolji Centra za socijalni rad - rekla je Jelena Pavlović, ocenivši da su optužbe protiv Milana Bosike neosnovane.

Disciplinski postupak pred Advokatskom komorom Čačak biće nastavljen.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR