Glas Javnosti

SAOBRAĆAJNA POLICIJA DANAS ZAPOČINJE VELIKU AKCIJU: Pojačana kontrola za autobuse koji voze decu na ekskurzije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stević je rekao da će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu do 19. maja na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Saobraćajna policija danas započinje pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru međunarodne akcije, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, izjavio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je rekao da će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu do 19. maja na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativnu nastavu, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije, rekao je Stević.

On je objasnio da će tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL - mreži saobraćajnih policija Evrope. saobraćajna policije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.


Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti, rekao je Stević.

U februara otkriveno skoro 9.000 prekršaja

On je podsetio da su, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR