Glas Javnosti

Snima se novi film o Rokiju Balboi

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

"I play Rocky" je novi film koji će ispričati priču o tome kako je Silvester Stalone snimio prvi film o Robertu Rokiju Balboi daleke 1976. godine

Film je trenutno u pripremi i biće ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Kanu, koji počinje sledeće nedelje. 

Radnja prati siromašnog glumca sa delimično paralizovanim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenario za film koji veliki studio želi da kupi, ali on odbija da ga proda, osim ako ne dobije glavnu ulogu. Naime, producenti su zaista hteli da Rockija glumi Džejms Kan, ipak Stalone nije hteo da odustane. 

Upornost mu se itekako isplatila. Stalone je odbio da uzme 350.000 dolara za scenario, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dopuštenje da glumi glavnog lika. Kao što je poznato, Rocki je postao najveći filmski hit. Snimljen je za 1.2 miliona dolara, a ostvario je više od 117.2 miliona dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oskara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u toku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stalonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR