Glas Javnosti

Snajperu dve i po godine zatvora zbog zlostavljanja bivše devojke

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pritvor mu je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica), do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Viši sud u Novom Sadu danas je Slobodana Milutinovića zvanog Snajper osudio na kaznu zatvora od dve i po godine zbog prinude, protivpravnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja bivše devojke.

Istom presudom Milutinović je oslobođen za krivično delo otmica, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu. 

Pritvor mu je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica), do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaženja i komuniciranja sa oštećenom, dok je oštećena upućena na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi. 

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu. 

Milutinović se nalazio u pritvoru od septembra 2021. godine.

Optužnicom Milutinoviću se na teret stavljaju krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je on 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao. U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. 

Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.  Njemu i njegovoj zakonitoj supruzi Tamari je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra 2021. godine.

Supružnici se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR