Glas Javnosti

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: Zapad zabrinut zbog katastrofalnog pada rejtinga Zelenskog

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasti zapadnih zemalja zabrinute su katastrofalnim padom nivoa podrške stanovništva rukovodstvu Ukrajine, rejting predsednika Vladimira Zelenskog pao je na 17 odsto, saopštio je Spoljna obaveštajna služba Rusije.

„Pres-služba Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije saopštava da je, prema dobijenim informacijama, Zapad izuzetno zabrinut zbog katastrofalnog pada rejtinga ukrajinskih lidera, posebno nakon usvajanja majdanskih vlasti novog nehumanog zakona o mobilizaciji, prema podacima zatvorenih anketa koje su sprovela istraživanja javnog mnjenja Amerikanaca i Evropljana, nivo podrške Vladimiru Zelenskom pao je na 17 odsto i nastavlja da opada“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, ističe se da Zelenski „oseća ranjivost svojih pozicija“ uoči isteka mandata 20. maja.


„Sprovode se velike čistke u vojsci, vrše se rekonstrukcije u Vladi, rukovodstvu Saveta bezbednosti Ukrajine i Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. Obuzet strahom za sopstveni život, Zelenski je pokrenuo široku medijsku kampanju sa razotkrivanjemjasno izmišljene zavere rukovodstva Službe državne bezbednosti Ukrajine za ubistvo šefa države“, navodi se u saopštenju.

Spoljnoobaveštajna služba navodi da „Amerikanci i njihovi saveznici uporno preporučuju Zelenskom da ne popušta sa pritiskom na stanovništvo zemlje, da nastavi da stvara atmosferu straha među civilima, grubo narušavajući ciljeve specijalne vojne operacije koju sprovodi Rusija“.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR