Glas Javnosti

ESKOBAR: Veliki panda je Srbiju pozvao u BRIKS

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbija je lično od kineskog predsednika dobila pozivnicu da se priključi BRIKS plus, tvrdi brazilski nezavisni geopolitički analitičar Pepe Eskobar koji je svojevremeno radio i za RT, a angažovan je i kao dopisnik onlajn izdanja "Ejža tajmsa".

"Velika panda (Si) pozvao je Srbiju da se priključi BRIKS-u", napisao je Eskobar na svom iks nalogu nakon posete kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu.


Za vreme Sijevog boravka u Beogradu Eskobar je podelio i video-obraćanja kineskog lidera srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Živo se sećam svojih prethodnih poseta, a aranžmani koje ste pripremili zaista pokazuju da su naši odnosi na visokom nivou i pokazuju koliko je naše prijateljstvo duboko", rekao je, između ostalog, Si.

Za Pepea Eskobara ovo je bio samo jedan od dokaza istinske privrženosti Kine srpskom narodu.

"Visoka klasa. Ovo seže dalje od odnosa u okviru Novog puta svile (Inicijativa "Pojas i put"). Rusija i Kina čuvaju leđa Srbiji", zaključio je Eskobar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan je, inače, nedavno da kao specijalni gost prisustvuje samitu BRIKS 2024. Ovu organizaciju originalno su činili Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička republika, a u poslednjih godinu dana ona doživljava ekspanziju članstva, dobila je pet novih država i veliki broj zahteva za članstvo.

Prošireni BRIKS čini oko 30 odsto globalne ekonomije i ima ukupnu populaciju od 3,5 milijardi, ili 45 odsto stanovnika sveta.


Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR