Glas Javnosti

PUTIN IMENOVAO PREMIJERA RUSIJE: Sledi glasanje u Dumi!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik odlučio ko će biti premijer u novoj vladi.

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je ponovno imenovanje Mihaila Mišustina za premijera u novom predsedničkom mandatu, izjavio je jutros predsednik Državne dume.

I dok se poslednjih dana spekulisalo da bi moglo doći do promena na nekim važnim i suštinskim funkcijama, a ruski nezavisni mediji pominjali mogući odlazak Mihaila Mišustina sa mesta premijera, Putin ga je ponovo predložio za to mesto.

"Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin podneo je Državnoj Dumi predlog o kandidaturi Mihaila Vladimiroviča Mišustina za mesto premijera. Danas će predstavnici doneti odgovornu odluku o ovom pitanju u ime svojih birača", saopštio je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.


Putinu je ovo peti mandat na vlasti, a Mišustina je prvi put predložio za premijera u januaru 2020. godine, kada je Vlada na čelu sa Dmitrijem Medvedevim podnela ostavku posle predsednikovih najavljenih važnih ustavnih promena u političkom sistemu zemlje.

Mišustin, koji će govoriti u Dumi pre glasanja, mora da odgovori na koji način će rešiti niz zadataka koje je Putin postavio vladi, uključujući "povećavanje odbrambene sposobnosti naše zemlje", rekao je Volodin.

Glas javnosti/M02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR