Glas Javnosti

OČAJ AMERIKE: Još jedna finansijska pomoć Ukrajini! RUSI: To je priznanje za uspeh naše vojske!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Džozef Bajden naložio da se Kijevu pošalje vojna pomoć u vrednosti od 400 miliona dolara.

Nova pomoć SAD Ukrajini je priznanje za uspehe ruskih trupa, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Još jedno snabdevanje režima Zelenskog je reakcija na uspehe ruskih oružanih snaga na frontu. Naši vojnici i oficiri nastavljaju da oslobađaju rusko tlo uz herojske napore. Tu činjenicu priznaju i u Americi", rekao je Antonov.

Kako je naveo, tajming dostavljanja "paketa" zločincima kijevskog režima je cinično je izabran, baš u toku tokom proslave 79. godišnjice sovjetske pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

"Međutim, pokušaji Vašingtona i njegovih istomišljenika da iskrive istoriju i nateraju čovečanstvo da zaborave lekcije iz prošlosti, neće moći da utiču na rezultate Specijalne vojne operacije. Pobeda će biti naša!", poručio je Antonov.


Takođe je primetio da Kijev ignoriše obećanja da neće koristiti američko oružje za napade na civilne mete u Rusiji.

"Bela kuća licemerno skida sa sebe odgovornost za te napade. Istovremeno, rakete padaju na stambene zgrade i škole Donbasa, Krima, Belgorodske oblasti. Ginu deca i žene", saopštio je ruski ambasador.

NOVI PAKET NAORUŽANJA

I Stejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao "podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od agresije Rusije".

Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje uključujući: dodatnu protivvazdušnu municiju za Patriot i Nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh; protivvazdušne rakete Stinger; opremu za integraciju zapadnih lansera, projektila i radara sa ukrajinskim sistemima; dodatne visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme i municiju; artiljerijske metke 155 milimetara i 105 milimetara; rakete TOV i džavelin i protivoklopne sisteme AT-4; preciznu vazdušnu municiju; brze rakete protiv zračenja; borbena pešadijska vozila Bredli; oklopne transportere M113; vozila otporna na mine; obalske i rečne patrolne čamce; municiju i granate za malokalibarsko oružje; municiju za rušenje i rezervne delove, piše u saopštenju.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR